Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009

Σε αναζήτηση συμφωνίας για το κλίμα


Στις διαπραγματεύσεις που γίνονται στην Κοπεγχάγη για την κλιματική αλλαγή έχει επιτευχθεί κάποια πρόοδος, αλλά δεν είναι ικανοποιητική, δήλωσε ο ύπατος εκπρόσωπος του ΟΗΕ για το κλίμα, Ίβο ντε Μπόερ, πριν αρχίσει η φάση της διάσκεψης κατά την οποία θα πάρουν μέρος αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.
"Υπάρχει κάποια πρόοδος (μετά την έναρξη των συνομιλιών), αλλά όχι επαρκής για να μπορούμε να παρουσιάσουμε την Κοπεγχάγη ως επιτυχία", δήλωσε ο γραμματέας της διάσκεψης του ΟΗΕ για τις κλιματικές αλλαγές. "Και τελούμε υπό την πίεση του χρόνου. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε στην ίδια κατεύθυνση", πρόσθεσε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.
Οι υπουργοί περιβάλλοντος βρίσκονται ήδη στην δανική πρωτεύουσα για να επεξεργαστούν μία συμφωνία για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την οποία θα υπογράψουν την Παρασκευή οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων που μεταβαίνουν στην Κοπεγχάγη.
Αύριο αναμένεται να παρουσιαστεί ένα νέο σχέδιο συμφωνίας, που θα είναι αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων που συνεχίζονται από τη Δευτέρα.
Ο Ίβο ντε Μπόερ δήλωσε ότι "δεν πρέπει να υπάρχει θριαμβολογία για νίκη ενός κράτους σε βάρος του άλλου, ή μίας ομάδας σε βάρος της άλλης. Σκοπός είναι να βρεθούν λύσεις για να μειωθούν τα προβλήματα".

Από: http://www.hri.org/news/greek/apegr/2009/09-12-16_1.apegr.html#05

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.