"Η κυβέρνηση κρατά διπλά βιβλία και ταμεία";;


«Υπάρχει κρυφή ατζέντα - και η κυβέρνηση οφείλει να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες και εξηγήσεις» ανέφερε ο γενικός εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, αναλύοντας τον Προϋπολογισμό του 2010.
«Ο Προϋπολογισμός είναι πλασματικός. Η κυβέρνηση κρατά διπλά βιβλία και ταμεία. Η δημιουργική λογιστική βρίσκεται στην αποθέωσή της: Το έλλειμμα αυξήθηκε τεχνητά με αύξηση δαπανών κατά 11 δισ. ευρώ - αγωνίστηκε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να αποδείξει έλλειμμα 30 δισ.» εκτίμησε ο κος Κεφαλογιάννης, υπολογίζοντας το έλλειμμα στα 19 δισ. και στο 8,3% του ΑΕΠ. Χρεώνοντας δε, το 92% του συσσωρευμένου δημοσίου χρέους στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, κυρίως της δεκαετίας του 80, ο γενικός εισηγητής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για αθέτηση των προεκλογικών τους υποσχέσεων: «Ο κος Παπανδρέου έλεγε πως υπάρχουν χρήματα και σχέδιο - ότι θα μπορούσε πολύ εύκολα να εισπράξει 1 δισ. ευρώ από οφειλόμενους φόρους και άλλο 1 δισ. από κατάργηση επιτροπών του Δημοσίου. Στον Προϋπολογισμό καταγράφονται 125 εκ. ευρώ από φόρους και μόλις 58 από τις επιτροπές».
Πέραν του «μαγειρέματος των αριθμών», κατά τον κο Κεφαλογιάννη, «αν η χώρα μας δεν δημιουργήσει νέο πλούτο, είναι καταδικασμένη. Για τις εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ χρειάζονται 25 δισ - και για την μείωση του ελλείμματος στο 3%, άλλα 22. Για την οικονομική απογείωση χρειάζονται κολοσσιαίες επενδύσεις. Πού θα βρεθούν τα κονδύλια; Βεβαίως από την μείωση των δαπανών, τις αυτοχρηματοδοτήσεις δημοσίων έργων, τις αποκρατικοποιήσεις με κοινωνικό πρόσωπο, όπως με συμμετοχή των εργαζομένων στο κεφάλαιο των επιχειρήσεων, όπως συμβαίνει σε 10.000 επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, όπου 10 εκ. εργαζόμενοι παίρνουν έναν δεύτερο μισθό από τις μετοχές τους. Όχι με χρυσές συμφωνίες εθελούσιας εξόδου, όπως στον ΟΛΠ, όπου άνθρωποι που πληρώνονται με 80-150.000 ευρώ, (περισσότερα απβ τον ίδιο τον Πρωθυπουργό) επιβαρύνουν τον Προϋπολογισμό με 81 εκ. ευρώ για να πάρουν 250.000 ευρώ, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση πετά τους συμβασιούχους και τους εργαζόμενους στα στέιτζ. Εικοσιπέντε ολόκληρα χρόνια θα χρειαστούν για να πάρουν οι τελευταίοι, με τους μισθούς των 400-700 ευρώ, ό,τι παίρνουν οι χρυσοί συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ στον ΟΛΠ και άλλους δημόσιους οργανισμούς» παρατήρησε ο κος Κεφαλογιάννης.
Τέλος, ο γενικός εισηγητής της ΝΔ, πρότεινε μια «κοινοβουλευτική επανάσταση» για μια αλλαγή Συντάγματος - «την εκλογή μιας Συντακτικής Βουλής της 4ης Ελληνικής Δημοκρατίας, που θα ανατρέψει όλες τις αρτηριοσκληρώσεις του συστήματος και όλες τις παθογένειες».

Σχόλια

  1. και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πρεπει να καθαρησουν να εξαφανηστουν απο τον χαρτι της Ελλαδας πριν να εξαφανησουν την Ελλαδα και εμας μαζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.