Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009

Αθώοι οι τρεις κατηγορούμενοι του ΕΛΑ

Αθώοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας και σε βομβιστικές ενέργειες της, Χρήστος Τσιγαρίδας, Αγγελέτος Κανάς και Ειρήνη Αθανασάκη.
Μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη στην ειδική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, οι Εφέτες προχώρησαν στην αθώωση των τριών κατηγορουμένων που σε πρώτο βαθμό είχαν κριθεί ένοχοι και είχε καταδικαστεί ο καθένας σε 25χρόνια κάθειρξης. Στο σκεπτικό του το δικαστήριο θεωρεί πως για τους τρεις κατηγορουμένους δεν προέκυψαν ισχυρά και ικανά στοιχεία που να τους συνδέουν με συγκεκριμένες πράξεις της οργάνωσης οι οποίες δεν έχουν παραγραφεί λόγω παρέλευσης 20ετίας.
Για τον κ. Χρήστο Τσιγαρίδα οι Εφέτες δέχθηκαν την δήλωση του ότι υπήρξε μέλος του ΕΛΑ έως το 1989 και τον κήρυξαν ομόφωνα αθώο για τις μη παραγραμμένες ενέργειες της οργάνωσης έως τότε, ελλείψει στοιχείων. Ομόφωνα αθώος κρίθηκε και για όλες τις ενέργειες της οργάνωσης μετά το 1989 και έως το 1995 οπότε η οργάνωση ανέστειλε την δράση της.
Ο κ. Αγγελέτος Κανάς κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία για απλή συνέργεια σε εκρήξεις και σε απόπειρες ανθρωποκτονιών καθώς και στην ανθρωποκτονία του αστυνομικού Γ.Βέλλιου.
Για την κ. Ειρήνη Αθανασάκη ομόφωνα το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση της. Τρία μέλη του δικαστηρίου έκριναν ότι η κατηγορουμένη δεν συνέδραμε σε πράξεις της οργάνωσης ενώ δύο Εφέτες είχαν την άποψη πως δεν προέκυψαν στοιχεία που να την συνδέουν με συγκεκριμένες μη παραγραμμένες πράξεις του ΕΛΑ.

Από: http://www.ana.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.