Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009

Αντιδράσεις απ' τον ...σκουρόχρωμο μικρό Ιησού


Έντονες αντιδράσεις στην Βερόνα έχει προκαλέσει η αναπαράσταση της Θείας Γέννησης, όπου ο Ιησούς, η Μαρία και ο Ιωσήφ έχουν σκούρα επιδερμίδα, στο δικαστικό μέγαρο της πόλης που διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τη Λέγκα του Βορρά, γνωστή για την πολιτική της κατά των μεταναστών. Η εμφάνιση αυτής της διαφορετικής φάτνης συμπίπτει με την αμφιλεγόμενη επιχείρηση ελέγχου των μεταναστών -με το όνομα "Λευκά Χριστούγεννα" - της Λέγκας, στο Κοκάλιο, μια πόλη 7.000 κατοίκων σε απόσταση μιας ώρας με το αυτοκίνητο ανατολικά του Μιλάνου.
Για την επιχείρηση αυτή, υπάλληλοι του δήμου έχουν αρχίσει να επισκέπτονται τα σπίτια των ξένων κατοίκων και να οδηγούν στο αεροδρόμιο όσους δεν έχουν νόμιμη άδεια παραμονής. Η εκστρατεία θα λάβει τέλος στις 25 Δεκεμβρίου.
Η σκηνή των Χριστουγέννων με το νεογέννητο Ιησού να φορά ένα κόκκινο πουκάμισο ήταν ιδέα του Μάριο Τζούλιο Σινάια, επικεφαλής της εισαγγελίας της Βερόνας. "Η ιστορία μας διδάσκει ότι ο Ιησούς και οι γονείς του είναι πολύ πιθανό να είχαν σκουρόχρωμο δέρμα. Αυτή η φάτνη ανήκει στην παγκόσμια χριστουγεννιάτικη παράδοση που ενώνει σε μια εορταστική ατμόσφαιρα όλη την Χριστιανοσύνη", τόνισε ο Ιταλός εισαγγελέας. Ο Σινάια υπερασπίζεται τη "μαύρη φάτνη" λέγοντας πως το μόνο που ήθελε ήταν να ενθαρρύνει το διάλογο. "Δεν υπάρχουν άσπρα ή μαύρα Χριστούγεννα, μόνο ευτυχισμένα Χριστούγεννα για όλους, όποιο και αν είναι το χρώμα της επιδερμίδας τους", κατέληξε.
ΠΗΓΗ: REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.