Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009

Με πάνω από 5.000 στρατιώτες θα συμβάλει το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν


Ολοκληρώνεται σήμερα στις Βρυξέλλες η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, με κύριο αντικείμενο την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Η συμμαχία ανταποκρίνεται έτσι στις εκκλήσεις των ΗΠΑ.

Αμέσως μετά την άφιξή της χθες στις Βρυξέλλες, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον εμφανίστηκε πεπεισμένη πως οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα ανταποκριθούν θετικά στην έκκληση των ΗΠΑ για την αποστολή στρατιωτικών ενισχύσεων στο Αφγανιστάν.
Χθες, ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Τζέιμς Απατουράι δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους ότι υπολογίζει ότι η συμμαχία θα συμβάλλει με πάνω από 5.000 στρατιώτες.
Ο κ. Απατουράι επεσήμανε επίσης ότι γύρω στις 20 χώρες – μέλη της βορειοατλαντικής συμμαχίας είναι διατεθειμένες να ενισχύσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στο Αφγανιστάν με επιπλέον στρατιώτες και ανέφερε ως παράδειγμα την Ιταλία, τη Γεωργία, την Πολωνία, τη Βρετανία, τη Τουρκία και τη Νότια Κορέα.  Το όνομα της Γερμανίας δεν αναφέρθηκε, καθώς το Βερολίνο τηρεί ακόμη επιφυλάξεις.

Σχόλιο:

Και εμείς ακολουθούμε"κατά πόδα" αφού σχεδόν διπλασιάσαμε τις δυνάμεις μας, με πρόσφατη απόφαση του ΚΥΣΕΑ. Μόνο που οι δικές μας δυνάμεις είναι "πράσινες"... Διαβάστε σχετικό άρθρο μας, με τίτλο "ΝΑ ΜΗ ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ"(http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/11/blog-post_14.html ), για να καταλάβατε τι γίνεται και πως ωραιοποιούνται τα πράγματα..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.