Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2009

"ΜΠΡΑΒΟ" ΣΕ 4 ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.....Τέσσερις Ευρωβουλευτές, ενεργώντας εξ ονόματος της Επιτροπής Αναφορών της Ευρωβουλής, ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της ΕΕ να τους πληροφορήσουν ποια είναι τα συγκεκριμένα μέτρα που ελήφθησαν σχετικά με το ένα πρόβλημα που δεν έχει όμοιό του στην Ευρώπης, αυτό της πόλης της Αμμοχώστου στην Κύπρο, «πόλης φάντασμα» υπό τουρκική στρατιωτική κατοχή εδώ και 35 χρόνια. Πρόκειται για την Lidia Joanna Geringer de Oedenberg (Σοσιαλιστική ομάδα), τον Carlos Iturgaiz (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), τον Willy Meyer (Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά) και την Pascale Gruny (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα). Η ανακοίνωση φέρει τον τίτλο: «Η κατοχή της Αμμοχώστου και η στρατιωτική κατοχή της Κύπρου, χώρας μέλους της ΕΕ, από την Τουρκία, χώρα υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ: Μια απαράδεκτη κατάσταση».
Οπως επισημαίνεται, ο τουρκικός στρατός βρίσκεται παντού, και ολόκληρη η πόλη έχει εγκαταλειφθεί. Η λειτουργία του σταθμού ελέγχου των Ηνωμένων Εθνών στα Βαρώσια είναι περιορισμένη, εξαιτίας της παρουσίας του τουρκικού στρατού και οι επισκέπτες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση χωρίς άδεια των τουρκικών στρατιωτικών αρχών.

Από: The Cyprus News Agency


Σχόλιο:
Μπράβο.
Χίλια Μπράβο στους 4 Ευρωβουλευτές για την πρωτοβουλία και την ενέργειά τους.
Δεν είδα όμως ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ Η ΚΥΠΡΙΟ, ανάμεσά τους....
Τα συμπεράσματα δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.