Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2009

Ο Μπιλ Κλίντον και τα … πρόβατα των Ιμίων


Αναδημοσίευση Από Factorx | Τρ. 03 Νοε 2009, 14:00 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.


«Δεν πρέπει να υπάρχει στον κόσμο περίπτωση δύο χωρών που αλληλεξαρτώνται, όσο η Ελλάδα και η Τουρκία» σύμφωνα με τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο οποίος αναφέρθηκε και σε θέματα Ελληνοτουρκικού ενδιαφέροντος ,κατά την ομιλία του χθες στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο του “Bosphorus Conference” που οργάνωσε τουρκική εταιρεία με θέμα τη διακυβέρνηση.

Ο Κλίντον αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το κυπριακό και υπογράμμισε ότι «στα θέματα αυτά, γνωρίζω ότι έχουν μεγάλη σημασία οι μικρές χειρονομίες καλής θέληση»“.

Αναφερόμενος στην κρίση στα Ίμια που εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, ο Κλίντον είπε ότι «έρχονται κάποιες στιγμές, συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, που βλέπετε πώς εξαρτόμαστε ο ένας από τον άλλον. Το γεγονός ότι εξαρτόμαστε ο ένας από τον άλλον, δείχνει ότι πρέπει να ζούμε με αρμονία και ότι αλληλοεπηρεαζόμαστε από αυτά που κάνουμε».

«Συνομιλούσα με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, όταν με ενημέρωσαν ότι η Ελλάδα και η Τουρκία βρίσκονται στα πρόθυρα σύγκρουσης εξαιτίας των βραχονησίδων Ίμια, όπου βρίσκονται πρόβατα» είπε ο Κλίντον και αφού τόνισε ότι ο ίδιος είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με την ηγεσία της Ελλάδας και της Τουρκίας, με αποτέλεσμα «να αποφασιστεί ότι δεν θα προκληθεί πόλεμος εξαιτίας μιας βραχονησίδας, όπου ζουν λιγότερα από είκοσι πρόβατα», κατέληξε: «μπορώ να σας δώσω εκατοντάδες παραδείγματα πώς οι χώρες στον κόσμο καταλήγουν στα πρόθυρα του πολέμου».

Ας είναι καλά τα γίδια και τα πρόβατα που μας έσωσαν.

Τα καλά της κτηνοτροφίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.