Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2009

Ερευνητής του Βατικανού υποστηρίζει ότι, βρήκε κείμενο στην "Ιερά Σινδόνη"


Eρευνητής του Βατικανού πιστεύει ότι βρήκε "σχεδόν αόρατο" κείμενο στο σάβανο του Τορίνου που περιλαμβάνει τις λέξεις "Ιησούς Ναζωραίος" και αναφορά της ποινής του θανάτου.

Η Barabara Frale, αναφέρει τα πιο πάνω σε ένα νέο βιβλίο και λέει ότι η αμυδρή-αόρατη γραφή προέκυψε με ανάλυση μέσω ενός υπολογιστή, των φωτογραφιών του σάβανου, η οποία δεν είναι φυσιολογικά προσβάσιμη για μελέτη.
Η Frale πιστεύει ότι το κείμενο - ένα συνονθύλευμα από ελληνικά, λατινικά και αραμαϊκά - γράφτηκε από κάποιον για την αναγνώριση του σώματος.

Παρά τις αιτιάσεις της ιστορικού, σκεπτικιστές (δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός), έσπευσαν να υποστηρίζουν ότι η σινδόνη είναι μια μεσαιωνική "πλαστογραφία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.