"Πάγωσαν" τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια














ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2009

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΑΛΩΤΗ
AKOΛΟΥΘΕΙ ΑΠΟΠΑΣΜΑ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θα μου δώσετε ένα παράδειγμα; Θα νομιμοποιήσετε τα ιδιωτικά κολέγια στο χώρο της Παιδείας, ας πούμε;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η ελληνική κυβέρνηση, όπως γνωρίζετε, «πάγωσε» την αδειοδότηση αυτών των κολεγίων, που λίγες ημέρες πριν τις εκλογές υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ήδη, το θέμα βρίσκεται σε νομική κρίση και περιμένουμε σύντομα απόφαση επ` αυτού. 
....
ΑΝΤΥΠΑΣ: Είπατε προηγουμένως ότι για τα ιδιωτικά κολέγια περιμένετε την εισήγηση των νομικών υπηρεσιών. Μια παρόμοια απάντηση δώσατε και για το θέμα του κ. Βγενόπουλου.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όχι. Δεν είναι εισήγηση νομικών υπηρεσιών. Υπάρχει μια δικαστική κρίση, εν εξελίξει και αναμένεται σύντομα να εκδοθεί απόφαση.
ΑΝΤΥΠΑΣ: Μήπως μπορείτε να μας ενημερώσετε, ποια είναι η πολιτική θέση της κυβέρνησης και για το ένα και για το άλλο; Δηλαδή, ποια είναι η πολιτική της κυβέρνησης και όχι η πολιτική του Δικηγορικού Συλλόγου για το θέμα των άγονων γραμμών και για το θέμα των ιδιωτικών κολεγίων;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Για τις άγονες γραμμές: Δεν μιλάμε για μια νομική θεώρηση και για μια νομική άποψη. Υπάρχει νομική υπηρεσία, κάθε φορά, σε κάθε διαγωνισμό, η οποία εισηγείται το αν θα γίνει δεκτή μια προσφορά, μια πρόταση ή όχι, τουλάχιστον όσον αφορά στα τυπικά ζητήματα. Άρα, δεν μιλάμε για άποψη, μιλάμε για μια εισήγηση, υποχρεωτική από το νόμο, την οποία εισηγήθηκε η νομική υπηρεσία και έγινε δεκτή, γιατί ακριβώς δεν υπήρχαν στις προτάσεις που απορρίφθηκαν εκείνες οι προδιαγραφές που ήταν σύμφωνες με το νόμο. Για τα κολέγια: Ήδη, η κυβέρνηση έχει εκφράσει τη θέση της. Ήδη η κυβέρνηση, από τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης, έχει δείξει τις προθέσεις της, όταν «πάγωσε» αυτές τις άδειες των κολεγίων. Και επαναλαμβάνω ότι πολύ σύντομα θα υπάρχει και μια απόφαση δικαστηρίου, ως προς αυτό.
ΑΝΤΥΠΑΣ: Δηλαδή, να εικάσουμε, αν έχω καταλάβει από τη φρασεολογία σας, ότι η κυβέρνηση είναι κατά της αδειοδότησης των κολεγίων;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η κυβέρνηση, ήδη, έχει πράξει ως προς αυτό το ζήτημα.
ΑΝΤΥΠΑΣ: Το πάγωμα δεν λέει κάτι. Ναι ή όχι. Τα αδειοδοτούμε ή όχι;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν λέει σε εσάς. Εγώ εμμένω σε αυτό που λέω.

------------------------------------------------------------------
Καθαρές κουβέντες, καθαρές θέσεις και απόλυτα σαφείς.
Τι θα γίνει με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ποιά είναι η θέση σας; 
TA ΠΑΓΩΣΑΜΕ τελεία και παύλα, τα βάλαμε στην κατάψυχη και περιμένουμε....

Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, http://www.minpress.gr/minpress/index/information/info-briefings.htm  

Σχόλια