Απο Athens News Agency, 09-11-08
http://www.hri.org/news/greek/apegr/2009/09-11-08_3.apegr.html
Αισιόδοξος για πρόοδο σε ελληνοτουρκικά και Κυπριακό εμφανίζεται ο υπουργός Επικρατείας, Εγκεμεν Μπαγκίς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή».
Ο Τούρκος υπουργός κάνει λόγο για «παράθυρο ευκαιρίας» στις ηγεσίες Αθήνας και Άγκυρας για επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών και μιλά για την πρόσκληση Ερντογάν προς τον Έλληνα πρωθυπουργό να συστήσουν ομάδα επαφής υψηλού επιπέδου υπό την ηγεσία των δύο πρωθυπουργών «Χρειάζονται δύο θαρραλέοι ηγέτες για να λύσουν τα προβλήματα και νομίζω ότι τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία», λέει.
Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, «βλέπει» πρόοδο ως τον Δεκέμβριο, αποκλείοντας, ωστόσο, οποιαδήποτε κίνηση της Άγκυρας αν προηγουμένως δεν ικανοποιηθεί το αίτημα της για «άρση της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων».
«Αν δεν λυθεί το πρόβλημα μέχρι τον Απρίλιο, όταν θα τελειώσει η θητεία του κ. Ταλάτ, τα πράγματα θα γίνουν πολύ δυσκολότερα, γιατί δεν ξέρουμε αν ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων θα είναι εξίσου αποφασισμένος να λύσει το πρόβλημα».
Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο απίθανος Εγκεμεν Μπαγκίς.
Αναφέρει ότι βλέπει πρόοδο ως τον Δεκέμβριο στο Κυπριακό και ότι "Χρειάζονται δύο θαρραλέοι ηγέτες για να λύσουν τα προβλήματα".
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τον ευχαριστήσουμε γιατί θεωρεί θαρραλέο τον Πρωθυπουργό μας, αλλά που το γνωρίζει άραγε?
Να είναι καλά ο άνθρωπος για το θάρρος της γνώμης του.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.