Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009

Ανοίγει ο δρόμος για την αποζημίωση χιλιάδων συμβασιούχων

news-working-under-contract

Ανοίγει ο δρόμος για την αποζημίωση χιλιάδων συμβασιούχων που δεν μπόρεσαν να μονιμοποιηθούν εξαιτίας του ΠΔ 164/04, το οποίο έθετε ως όρο οι συμβασιούχοι να έχουν ενεργή σύμβαση το τελευταίο τρίμηνο πριν την έναρξη ισχύος του, δηλαδή από 19/4/2004 μέχρι 19/7/04.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το Έθνος, αντίθετα προς το ΠΔ, το δικαστήριο δέχτηκε ότι η πολιτεία όφειλε να προσφέρει πλήρη προστασία στους συμβασιούχους, όχι με τρίμηνη μόνο αναδρομικότητα αλλά με αναδρομικότητα από τις 10/7/2002, δηλαδή περίπου δυο χρόνια νωρίτερα αφού εκείνη την ημερομηνία έληξε η προθεσμία που είχε το ελληνικό κράτος για να συμμορφωθεί προς την κοινοτική οδηγία 1999/70/ΕΚ που απαγορεύει τις εργασιακές καταχρήσεις σε βάρος των συμβασιούχων.

Με τη νέα δικαστική απόφαση οι συμβασιούχοι που δεν μονιμοποιήθηκαν επειδή δεν είχαν ενεργή σύμβαση στο τρίμηνο πριν την έναρξη ισχύος του ΠΔ 164/04, πρέπει να αποκατασταθούν με αποζημίωση ίση με τους μισθούς που θα εισέπρατταν σαν να είχαν σύμβαση αορίστου χρόνου.

Πηγή: i-Live.gr news, http://www.i-live.gr/news-working-under-contract/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.