Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009

Σύγχυση και αντιδράσεις για την απόσυρση

Αναδημοσιέυση απο i-live.gr news http://www.i-live.gr/news-retraction-old-cars-3/

4 Νοεμβρίου, 2009


news-retraction-old-cars

Μεγάλη σύγχυση έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να ακυρώσει το μέτρο της απόσυρσης παλιών οχημάτων.

Όπως γνωστοποιήθηκε, όσοι πρόλαβαν μέχρι την Τρίτη να οδηγήσουν τα οχήματά τους σε κέντρα ανακύκλωσης θα λάβουν την επιδότηση, ανεξάρτητα από τη φάση προώθησης της διαδικασίας διαγραφής του οχήματος από τα μητρώα.

Παράλληλα, διατηρείται το κίνητρο των 1.000 ευρώ για την αγορά νέου αυτοκινήτου για όσους απέσυραν τα παλιά τους αυτοκίνητα.

Σημειώνεται ότι τους παρέχεται η δυνατότητα, εφόσον είναι κάτοικοι Αθήνας ή Θεσσαλονίκης, να πάρουν 500 ευρώ σε μετρητά και δυο κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, η ακύρωση του μέτρου της απόσυρσης έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε χιλιάδες ιδιοκτήτες, τα αυτοκίνητα των οποίων σταθμεύουν στις γραμμές παράδοσης των κέντρων ανακύκλωσης περιμένοντας τη σειρά τους.

Οι μονάδες δεν ήταν σε θέση να απορροφήσουν άμεσα τον τεράστιο όγκο των παλιών αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλοι χρόνοι αναμονής.

Οι κάτοικοι αυτών των οχημάτων, ο αριθμός των οποίων υπολογίζεται στους 10.000, δεν έχουν κανένα επίσημο πιστοποιητικό στα χέρια τους, άρα με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν δικαιούνται επιδότησης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υπάρχουν εκατοντάδες αυτοκίνητα που βρίσκονται καθ’ οδόν προς τα κέντρα ανακύκλωσης, καθώς δεν λειτουργούν τέτοιες μονάδες στις περιφέρειές τους.

Δυστυχώς, οι ιδιοκτήτες τους όχι μόνο δεν θα επωφεληθούν, αλλά θα επιβαρυνθούν και με τα έξοδα μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.