Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009

Επίθεση Σαμαρά στην Τουρκία για τη Θράκη

 


 

"Δε δεχόμαστε από την Τουρκία μαθήματα μειονοτικής πολιτικής", επισήμανε από την Αλεξανδρούπολη ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση και σε "συμβούλους" που χαρακτηρίζουν "φθαρμένο προϊόν" την Νέα Δημοκρατία.


"Είμαστε πολιτικοί ή λογιστές", διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και αναφέρθηκε σε "συμβούλους που έχουν μεγάλη ευθύνη για την ήττα οι οποίοι μας κάνουν και μαθήματα". "Μας εξηγούν γιατί εμείς η Νέα Δημοκρατία είμαστε φθαρμένο προϊόν, γιατί οι ιδέες μας είναι ξεπερασμένες και πρέπει να τις κρύβουμε ή να τις αλλάξουμε", συνέχισε ο κ. Σαμαράς. " Λυπούμαστε, αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Θα διακηρύξουμε τις απόψεις μας, θα τις προβάλλουμε και θα κερδίσουμε την κοινωνία. Όπως κάνουν τα επιτυχημένα Κεντροδεξιά κόμματα σε όλη την Ευρώπη", υπογράμμισε ο Μεσσήνιος πολιτικός.

Με το βλέμμα στο "σκληρό πυρήνα"

Την ίδια στιγμή, ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση και κατά της Τουρκίας για το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, για την οποία είπε ότι " δεν αποτελεί αντικείμενο ελληνοτουρκικών διαφορών". "Θεωρούμε τους συμπολίτες μουσουλμάνους αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού λαού, ανεξάρτητα από θρησκεία ή καταγωγή", σημείωσε, για να προσθέσει πως "δεν είναι ξένοι στην ίδια χώρα". Μιλώντας κατευθείαν στο...θυμικό των σκληροπυρηνικών οπαδών της Νέας Δημοκρατίας (εξάλλου, είναι οι μόνοι ως τώρα που δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις ότι θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν για το νέο αρχηγό του κόμματος) ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι "το ιστορικό παρελθόν της Τουρκίας, γνωστό σε όλο τον κόσμο, δεν της επιτρέπει να κάνει μαθήματα, αλλά να παίρνει μαθήματα". Κάλεσε τη γείτονα χώρα "να πάψει να δηλητηριάζει την ειρηνική συμπόρευση Ελλήνων, χριστιανών και μουσουλμάνων" και "να σταματήσει τις υπόγειες παρεμβάσεις και τη συστηματική ανθελληνική προπαγάνδα από γνωστά φανατικά στοιχεία". Επίσης, ζήτησε από την Τουρκία "να περιορίσει τη δράση του τουρκικού προξενείου, σύμφωνα με τους κανόνες της διεθνούς διπλωματίας".

Κριτική στην κυβέρνηση

Παραμένοντας στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο Αντώνης Σαμαράς διερωτήθηκε "τι σημαίνουν οι κατ' ιδίαν, τετ α τετ συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ταγίπ Ερντογάν". " Πηγαίνουμε σε απευθείας διαπραγματεύσεις και απεμπολούμε δικαιώματα που απορρέουν από τις θέσεις μας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ;", κατέληξε, λέγοντας ότι "η εικόνα αυτή πρέπει να ξεκαθαρίσει".
 

Απο :Greek American News Agency 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.