Διάσκεψη για την αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος στο Παρίσι


Η διασυνοριακή εγκληματικότητα είναι το αντικείμενο διάσκεψης που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη γαλλική πρωτεύουσα. Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων βρίσκονται τα Βαλκάνια, σταυροδρόμι για το εμπόριο ναρκωτικών.
Έρευνα του ΟΗΕ δείχνει ότι περίπου 80 τόνοι ηρωίνης περνούν κάθε χρόνο από τη κεντρική Ασία ή την Μέση Ανατολή στην Ευρώπη μέσω της βαλκανικής χερσονήσου. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας καταπολέμησης ναρκωτικών ουσιών του Αμβούργου Όλιβερ Έρντμαν τονίζει ότι «τα Βαλκάνια αποτελούν ένα σημαντικό σταυροδρόμι για το διεθνές λαθρεμπόριο. Αρκετά χρόνια τώρα η ηρωίνη μεταφέρεται από τις χώρες παραγωγής στο Αφγανιστάν και την Τουρκία μέσω των Βαλκανίων στη δυτική Ευρώπη».

Οι επιτυχίες οφείλονται στη διεθνή συνεργασία

Ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας εργάζεται τα τελευταία δύο χρόνια ως σύμβουλος στην ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία στο Σεράγεβο. Είναι ευχαριστημένος από την πορεία των επιχειρήσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Η υπηρεσία κατάφερε να συλλάβει σημαντικά μέλη της τοπικής μαφίας που δρούσαν και στις γειτονικές χώρες, Σερβία και Κροατία: «Οι επιτυχίες μας οφείλονται σε μεγάλο μέρος στην βελτίωση της διεθνούς συνεργασίας. Υπάρχουν πλέον διεθνείς επιχειρήσεις κατά του εγκλήματος που πραγματοποιούνται από κοινού με διάφορες, συνήθως, όμορες χώρες της Βαλκανικής, αλλά συχνά και της δυτικής Ευρώπης. Πρόσφατα είχαμε μια επιχείρηση εξάρθρωσης σπείρας λαθρεμπόρων στην οποία συμμετείχαν Γερμανία, Ιταλία και Σλοβενία».

------------------------------------------------------------------------------------------------
Θα πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή και να περιμένουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, μέχρι να ¨φτιάξει" ο Κος Χρυσοχοϊδης το δικό μας Ελληνικό FBI...

Πηγή: http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4884264,00.html

Σχόλια