Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ


Ο Κος Πρωθυπουργός, ως “αμερικανοτραφής” λειτουργεί-δουλεύει & σκέπτεται με τις αμερικανικές και όχι μόνο πρακτικές “project management’. Αυτό δεν είναι και τόσο κακό. Το κακό είναι , ότι αυτά που κάνει δεν τα έχει σχεδιάσει-μετρήσει-υπολογίσει η δεν γνωρίζει πως να τα κάνει.
Έχει λοιπόν καταρτίσει μια λίστα θεμάτων (tasks) στο μπλοκάκι του & καθημερινά σβήνει ένα-ένα τα θέματα (done), θεωρώντας πως υλοποιήθηκαν.

Για παράδειγμα, είχε πει προεκλογικά θα φέρω τον Ασεμπιγιο και τον έφερε, έτσι έσβησε την εκκρεμότητα (done), είχε πει διαφάνεια στις προκηρύξεις των γενικών γραμματέων, ηλεκτρονικές διαβουλεύσεις, όλα στο διαδίκτυο (done) κλπ.
Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν όλα DONE, όλα καλώς καμωμένα.
Του διαφεύγει όμως ότι ένα πρόγραμμα (project) σύμφωνα με τις βασικές αρχές του project management (βλέπε Wikipedia)

http://en.wikipedia.org/wiki/SMART_(project_management)

θα πρέπει να είναι :
S Specific Significant, Stretching, Simple
M Measurable Meaningful, Motivational, Manageable
A Attainable Appropriate, Achievable, Agreed, Assignable, Actionable, Action-oriented
R Relevant Realistic, Results/Results-focused/Results-oriented, Resourced
T Time-bound , Timed, Time-based, Timeboxed, Timely, Time-Specific, Timetabled,

Mε λίγα λόγια θα πρέπει να έχει αναλυθεί-κοστολογηθεί-εξεταστεί και καθοριστεί επακριβώς ο σκοπός και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του.

Τι έχει γίνει απ όλα αυτά, ΤΙΠΟΤΑ!!!
Αν αυτού τι γίνεται “show business” , επικοινωνιακά τρικ και απλή διαγραφή (done) .
Μόνο που σε λίγο θα ακούγονται πραγματικά done-done αλλά θα είναι από τα καμπανάκια που θα χτυπάνε σε όλα και για όλα τα θέματα.
DONE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.