Ν.Δ, Δηλώσεις Υποψηφίων



Ανεβαίνουν στη ΝΔ οι τόνοι της αντιπαράθεσης ενόψει της εκλογής νέου προέδρου στις 29 του μηνός. «Κάποιοι φοβούνται να συζητήσουν τα ουσιαστικά προβλήματα και προτιμούν το μονόλογο», δήλωσε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη σε συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης», στο Μαρούσι, αναφερόμενη στην απόρριψη της πρότασης για τηλεμαχία από τους συνυποψηφίους της. «Θα ξαναγίνουμε εξουσία μόλις ακούσουμε τη φωνή της βάσης» τόνισε στην Καλλιθέα ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ νωρίτερα είχε μιλήσει σε συγκέντρωσαη στο Κερατσίνι. Εκκληση στους ψηφοφόρους της ΝΔ να στηρίξουν την υποψηφιότητά του "για να ακούγεται η φωνή της παραμελημένης ελληνικής περιφέρειας", απηύθυνε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης από το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη. Ντόρα Μπακογιάννη
«Η ΝΔ πρέπει να απευθυνθεί ξανά στην κοινωνία. Να χτίσει νέες πλατιές κοινωνικές συμμαχίες. Να φύγει από την απομόνωση και την περιχαράκωση, που κάποιοι πάνε να κάνουν σημαία. Και πάνω απβ όλα να ξεκινήσουμε άμεσα δυναμική και αποτελεσματική αντιπολίτευση» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη σε ομιλία της στο Μαρούσι και πρόσθεσε:
«Για αυτό και πρότεινα να συζητήσουμε οι υποψήφιοι μπροστά στη βάση, τα μεγάλα θέματα της χώρας. Για την οικονομία, την απασχόληση, την παιδεία, τη διαφάνεια, την εξωτερική πολιτική. Δυστυχώς κάποιοι φοβούνται να συζητήσουν τα ουσιαστικά προβλήματα. Προτιμούν το μονόλογο. Αντιλαμβάνονται το διάλογο ως τσακωμό και τη συζήτηση ως διχασμό. Δεν έχουν δίκιο. Και οι υποψήφιοι είμαστε ώριμοι και υπεύθυνοι πολιτικοί και η βάση αλλά και η κοινωνία γενικότερα, ζητά αυτή την κρίσιμη στιγμή να μας ακούσει να μιλάμε για τα πραγματικά προβλήματα της Ελλάδας».

Η κα Μπακογιάννη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν έχει σχέδιο, αυτοσχεδιάζει και παλινδρομεί» την ώρα που «η χώρα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, την ώρα που η οικονομία διαρκώς χειροτερεύει» και υπογράμμισε πως «η χώρα έχει ανάγκη το ταχύτερο δυνατό από μια μεγάλη και ισχυρή Νέα Δημοκρατία, που θα δίνει μάχες για αυτά που πραγματικά απασχολούν το λαό».
Τέλος, αναφερόμενη στην εκλογική ήττα της ΝΔ έκανε λόγο για «απαράδεκτες συμπεριφορές συγκεκριμένων στελεχών», «πολιτική ατολμία και καθυστέρηση στην πραγματοποίηση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων» και «παλινωδίες σε αποφάσεις, στις οποίες δεν μέναμε σταθεροί».


  • ** Σήμερα η κα Μπακογιάννη θα περιοδεύσει στη Βέροια και την Κοζάνη. Αντώνης Σαμαράς
    Μεγάλη έμφαση στην ανάγκη ανάδειξης της ιδεολογίας της Νέας Δημοκρατίας έδωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας χθες σε κομματικούς του φίλους σε κεντρικό ξενοδοχείο, μετά από περιοδεία στην Καλλιθέα και τη Νέα Σμύρνη.
    Στην ομιλία του τόνισε ότι δεν θα πάψει να μιλάει για ιδεολογία και σημείωσε απευθυνόμενος στα κομματικά στελέχη: «Είστε πολίτες όχι πελάτες. Μιλάμε για ιδεολογία όχι για διαχείριση και κυβερνητισμό. Η διαχείριση είναι αυτή που έκανε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να φαίνονται ίδιοι» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «είμαστε όμως διαφορετικοί κόσμοι στις ιδέες μας».
    Ο κ. Σαμαράς τόνισε ακόμη ότι ο αντίπαλός του δεν είναι εσωκομματικός, δεν είναι κάποιο στέλεχος από την παράταξη, αλλά είναι το ΠΑΣΟΚ. Ανέφερε ότι «θα ξαναγίνουμε εξουσία μόλις ακούσουμε τη φωνή της βάσης» και τόνισε ότι στόχος του είναι η Νέα Δημοκρατία, που όπως είπε, είναι το κόμμα των αξιών, «να γίνει το κόμμα των αξίων και των αξιών».
    Κατηγόρησε την κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική, και τόνισε ότι «σήμερα καταρρέει η λαϊκίστικη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ». Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει φοροεπιδρομή και παρέπεμψε στις προεκλογικές της υποσχέσεις που όπως είπε δεν τήρησε, και τόνισε ότι «θα μας βρουν απέναντι».
    Τέλος ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι οι λέξεις «κλειδιά» για την παράταξη είναι «ιδεολογία, οργάνωση, ενότητα και αντιπολίτευση», είπε ότι στις 29 Νοεμβρίου δεν τελειώνει η μάχη και διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει μάχη εκείνη την ημέρα, για να προσθέσει, «η μεγάλη μάχη αρχίζει στις 30 Νοεμβρίου».
    Χθες επίσης, ο κ. Σαμαράς περιόδευσε στο Κερατσίνι και μίλησε σε φίλους και μέλη της Ν.Δ., σε συγκέντρωση στην αίθουσα «Αντώνης Σαμαράκης».




  • ** Σήμερα ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα. Παναγιώτης Ψωμιάδης
    Έκκληση στους ψηφοφόρους της ΝΔ να στηρίξουν την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος «για να ακούγεται καθαρή και δυνατή η φωνή της παραμελημένης ελληνικής περιφέρειας», εξέφρασε στην κεντρική του ομιλία στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενώ ξεκαθάρισε τη στάση του σε περίπτωση που η αναμέτρηση για την αρχηγία της ΝΔ οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο, λέγοντας ότι «ο λαός της ΝΔ έχει κρίση και συνείδηση».
    «Τη μία λένε θα πάει με τον Αντώνη, την άλλη λένε στηρίζει τη Ντόρα. Λέτε να σκέπτομαι ποιον από τους δύο θα πλήξω ή θα ωφελήσω περισσότερο; Δεν μπήκα σβ αυτήν την κούρσα για τους άλλους. Μπήκα για να εκφράσω τον απλό Νεοδημοκράτη, τον προδομένο λαό της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Ψωμιάδης.
    «Όσοι προτιμούν τον εμφύλιο, δεν αντιλαμβάνονται ότι ούτε οι «ντορικοί», ούτε οι «σαμαρικοί» από μόνοι τους δεν πρόκειται ποτέ να δουν κυβέρνηση», επεσήμανε ο κ. Ψωμιάδης. Δήλωσε «θυμωμένος» με «βουλευτές και στελέχη που ξιφουλκούν στα τηλεοπτικά παράθυρα» και αναφέρθηκε στα αίτια της εκλογικής ήττας.
    «Ήμασταν μια φοβισμένη κυβέρνηση. Με ποιο δικαίωμα ορισμένοι από αυτούς μας έκαναν να ντρεπόμαστε να λεγόμαστε Νεοδημοκράτες; Ο Καραμανλής σας έφταιγε κυρίες και κύριοι; Ευτυχώς, που ήταν και ο Καραμανλής», τόνισε ο Π. Ψωμιάδης και πρόσθεσε: «Πτωχεύσαμε, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και στις αξίες. Τρώγαμε σχεδόν τις σάρκες μας, έξι χρόνια». Κατήγγειλε, ταυτόχρονα, για ανακολουθία την κυβέρνηση και την κάλεσε να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους.
    Ο κ. Ψωμιάδης επεσήμανε ότι ο «νικητής πρέπει να δεσμευτεί ότι θα τους αγκαλιάσει όλους» και «οι ηττημένοι να συστρατευτούν γύρω από το νικητή». Υπογράμμισε ότι πιστεύει - όπως εκτιμά ότι πιστεύουν και συνυποψήφιοι του - «σε μια μεγάλη, λαϊκή, Κεντροδεξιά παράταξη», όπως την εξέφρασε «ο μεγάλος Κωνσταντίνος Καραμανλής», με αρχές όπως «πατρίδα, οικογένεια, θρησκεία» και «μέσα στην κοινωνία, που θα αγγίζει το κοινωνικό κέντρο και τις φιλελεύθερες δυνάμεις».
    Ο κ. Ψωμιάδης κάλεσε τους συνυποψηφίους του να δεσμευτούν σε «ένα μεγάλο όχι στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας» και υποστήριξε ότι και οι απόδημοι πρέπει να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία.




  • ** Ο κ. Ψωμιάδης σήμερα θα περιοδεύσει στους νομούς, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.



  • Σχόλια