Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009

Δηλώσεις Γκρουέφκσι , Δεν Βγάλαμε "Κιχ"
 
Ο κ. Γκρουέφσκι θεώρησε ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του στην Αυστραλία περί «Μακεδόνων του Βαρδάρη, του Αιγαίου και του Πιρίν», οι οποίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προέδρου της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ, αποδόθηκαν αποσπασματικά.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, αναφέρθηκε και στηn αντίδραση του προέδρου της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ, σχετικά με τις δηλώσεις του κατά την πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αυστραλία, για «Μακεδόνες του Βαρδάρη, του Αιγαίου και του Πιρίν».

«Δεν έχουμε διόλου εδαφικές βλέψεις, ούτε έναντι της Βουλγαρίας ούτε έναντι οποιασδήποτε άλλης γειτονικής χώρας. Οι δηλώσεις μου αποδόθηκαν εκτός πλαισίου και αποσπασματικά

Αντιδράσεις Βουλγαρίας 

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ συνέστησε χθες στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ «να ενημερωθεί προσεκτικά για τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, όπου επιθυμεί να ενταχθεί». Ο κ. Μπορίσοφ, απαντώντας σε δηλώσεις του προέδρου της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος, από την Αυστραλία όπου πραγματοποίησε επίσκεψη, έκανε λόγο για «"Μακεδόνες" του Βαρδάρη, του Αιγαίου και του Πίριν» τόνισε ότι «τα ανοιχτά ζητήματα στην ΕΕ δεν επιλύονται με τέτοιες δηλώσεις αλλά με διάλογο σε πνεύμα σεβασμού και αμοιβαίας κατανόησης»

 Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Γραφείο Τύπου της βουλγαρικής προεδρίας, ο κ. Παρβάνοφ εκφράζει την απορία του για τις θέσεις αυτές του κ. Γκρούεφσκι και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εκτιμώ τη θέση αυτή ως έκφραση εδαφικών διεκδικήσεων, η οποία είναι απαράδεκτη, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα της βούλησής της (σ.σ. της ΠΓΔΜ) για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Ο Βούλγαρος πρόεδρος, ο οποίος πραγματοποιεί εδώ και μερικές ημέρες επίσκεψη στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, προειδοποίησε, μάλιστα, ότι η στήριξη της χώρας του στην ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ δεν είναι «άνευ όρων».

Πηγή: http://www.neoskosmos.com/news/el/node/4398
-----------------------------------------------------------------
Αντιδράσεις Ελλάδας
Τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Βουλγαρίας , ο γραπτός τύπος και τα blogs στην Ελλάδα "παίζουν σνέχεια" τις δηλώσεις του Γκρουέφσκι και τις αντιδράσεις της Πολιτικής ηγεσίας της Βουλγαρίας.
Δηλώσεις σκληρές-καθαρές και με νόημα, 'οπως οι δηλώσεις του βούλγαρου Προέδρου- ταρακουνούν με πολλά ρίχτερ τις σχέσεις Σόφιας - Σκοπίων. 

Ενώ λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά εμείς,  για τις ίδιες δηλώσεις, για το σοβαρό θέμα που προέκυψε και σε σύγκριση με την Βουλγαρία "Δεν βγάλαμε ΑΧΝΑ, Δεν κάναμε Κιχ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.