ΛΟΝΔΙΝΟ (AFP) - Η διατροφή που βασίζεται στα επεξεργασμένα και λιπαρά τρόφιμα αυξάνει τον κίνδυνο της κατάθλιψης, σύμφωνα με βρετανική έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.
Ερευνητές στο University College του Λονδίνου διαπίστωσαν επίσης ότι, μια διατροφή που συμπεριλαμβάνει πολλά φρέσκα λαχανικά, φρούτα και τα ψάρια θα μπορούσε να βοηθήσει και να αποτρέψει την εκδήλωση της κατάθλιψης.
Συνέκριναν συμμετέχοντες - όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι - που είχαν διατροφή που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε "πλήρη" τρόφιμα με μια δεύτερη ομάδα που έτρωγαν κυρίως τηγανητά τρόφιμα, επεξεργασμένο κρέας, υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα καθώς και γλυκά.
Οι άνθρωποι με διατροφή βασισμένη σε επεξεργασμένα τρόφιμα είχαν 58 % υψηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα: «Η έρευνά μας δείχνει ότι η υγιεινή διατροφή των πολιτών θα δημιουργήσει πρόσθετα οφέλη για την υγεία και την ευημερία, και ότι η βελτίωση της διατροφής των ανθρώπων θα πρέπει να θεωρείται ως ενδεχόμενος στόχος για την πρόληψη των καταθλιπτικών διαταραχών."
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.