Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2009

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και Υπουργεία , προσωρινά εκτός λειτουργίας


Νέα Κυβέρνηση από 4 Οκτ.09, δηλαδή εδώ και 40 ημέρες.
Είναι αλήθεια ότι ο Κος Πρωθυπουργός έκανε δομικές και οργανωτικές αλλαγές , που περιλαμβάνουν συμπτύξεις-καταργήσεις-μετονομασίες-υποβαθμίσεις και διογκώσεις Υπουργείων.

Αυτό όμως δε δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση την μη πλήρη και ολοκληρωμένη εποπτεία,λειτουργεία και έλεγχο των Υπουργείων απο τους πολιτικούς και λοιπούς προϊσταμένους των.
Και δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό και για ένα λόγο παραπάνω, επειδή ο Κος Πρωθυπουργός είναι Fan της νέας τεχνολογίας και επειδή είχε αναγάγει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και πρόσβαση στις  Δημόσιες Υπηρεσίας σε μείζον θέμα, υψηλής προτεραιότητας.

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά  στα νέα Υπουργεία, μέσα απο την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, που σας συνδέει με όλα τα Υπουργεία.
http://www.minpress.gr/minpress/index/content-glance1_essential_info/content-glance1_essential_info-5.htm

Τι διαπιστώσαμε σε γενικές γραμμές:
  • Μη ύπαρξη σελίδας για Γενική Γραμματεία Εμπορικής Ναυτιλίας (Εκτός λειτουργίας αλλά αναφέρεται στο παλιό ΥΕΝ).
  • Μη ύπαρξη Οργανογραμμάτων για τα περισσότερα Υπουργεία
  • Παραπομπή σε οργανογράμματα παλιών Υπουργείων
  • Μη ύπαρξη σελίδας για νέα Υπουργεία (Δικτύων, Προστασίας πολίτη..)
  • Μη ύπαρξη βιογραφικών σε όλα τα Υπουργεία & για όλους τους Γ.Γ
  • Ελλειπή καθηκοντολόγια-αντικείμενα των Υπουργείων
  • Μη ενημερωμένοι τηλεφωνικοί κατάλογοι 
Τώρα θα μου πείτε σιγά και τι έγινε.
Ομως με τέτοιο "μπάχαλο" δεν είναι καθόλου εύκολο,΄ούτε να διοικήσεις, ούτε να ελέγξεις αλλά ούτε και να επικοινωνήσεις με τα υπουργεία.                       

ΥΕΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΚΤΟΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΑΝΤΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ           
(Δεν υπάρχει οργαν/μα)ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΗΝ ΥΠΕΧΩΔΕ
ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤ., ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ &ΗΛΕΚΤ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (Μόνο Υπ. & Υφυπ.)Η ηλεκτρονική Κυβέρνηση είναι εδώ, αλλά είναι ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.