Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2009

Διαφορετικό νικητή στην προεδρία της ΝΔ δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις

Διαφορετικό αποτέλεσμα για το νικητή δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες του Σαββάτου, σχετικά με τη μάχη της διαδοχής στη ΝΔ. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Ημερησίας, στην πρόθεση ψήφου ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με ποσοστό 44,4%, έναντι της Ντόρας Μπακογιάννη που συγκεντρώνει το 41%. Το ποσοστό του κ. Ψωμιάδη ανέρχεται στο 10,1%.

Όσον αφορά το β' γύρο, το 50,1% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα επιλέξει τον Αντ. Σαμαρά για πρόεδρο της Ν.Δ., έναντι 45,4% που συγκεντρώνει η Ντόρα Μπακογιάννη (διαφορά 4,7%).

Σε ό,τι αφορά στην παράσταση νίκης, ο κ. Σαμαράς προηγείται με ποσοστό 51,2%, τη στιγμή που η κ. Μπακογιάννη συγκεντρώνει ποσοστό 35,3%.
Σύμφωνα με προηγούμενες δημοσκοπήσεις της Marc, όταν ακόμα υποψήφιος για την προεδρία ήταν και ο κ. Αβραμόπουλος, ο κ. Σαμαράς βρισκόταν πίσω (με ποσοστό 30,1%) από την κ. Μπακογιάννη (ποσοστό 33,5%).
Για πρώτη φορά, ο κ. Σαμαράς προηγήθηκε (με ποσοστό 40,9%) της κ. Μπακογιάννη (ποσοστό 39,4%), ύστερα από την αποχώρηση του κ. Αβραμόπουλου. Στην επόμενη μέτρηση της εταιρείας, μετά τη δήλωση δυνεργασίας του κ. Αβραμόπουλου, το ποσοστό του κ. Σαμαρά εκτινάσσεται στο 45,3%, ενώ αυτό της Ντόρας Μπακογιάννη φτάνει το 41,1%.
Η σημερινή δημοσκόπηση δείχνει τη διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων, μετά και από τη δήλωση συνεργασίας του κ. Σπηλιωτόπουλου στη Ντόρα Μπακογιάννη.

Διαφορετικό νικητή δίνει η δημοσκόπηση της Focus
Αντίθετα, στη δημοσκόπηση της Focus για λογαριασμό της Απογευματινής, η κ. Μπακογιάννη προηγείται τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στον δεύτερο γύρο, έναντι του κ. Σαμαρά.
Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν σίγουρα, η Ντόρα Μπακογιάννη συγκεντρώνει 46,3% έναντι 45% του Αντώνη Σαμαρά (διαφορά 1,3%), ενώ ο Π. Ψωμιάδης λαμβάνει 5,7%.
Στο β' γύρο της εκλογικής αναμέτρησης, η κ. Μπακογιάννη προηγείται με ποσοστό 49,9%, έναντι 46,7% του κ. Σαμαρά (διαφορά 3,2%).

Πηγή: NewsTime, http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=22297 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.