Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2009

«Αγάλι αγάλι» η επιλογή γραμματέων

Αναδημοσιεύση Από Factorx | Τετ. 04 Νοε 2009, 13:41 στην/στις κατηγορίες Επικαιρότητα. http://www.antinews.gr/?p=21687

Από μέρα σε μέρα μετατίθεται η ανακοίνωση των ονομάτων των γενικών γραμματέων. Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν ότι ως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ανακοινωθεί αρκετά ονόματα καθώς ο κ. Γ. Παπανδρέου έχει πλέον στα χέρια του πολλές επιλογές υπουργών και τις επεξεργάζεται από τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός θεωρεί πολύ σημαντική τη διαδικασία αυτή και δεν την αντιμετωπίζει τυπικά, οπότε αφενός θέλει να είναι προσεκτικός και να αποφύγει λάθη προχειρότητας, αφετέρου εκτιμήθηκε ότι είναι καλύτερο να ανακοινωθούν αρκετά ονόματα έπειτα από τόσες ημέρες αναμονής.

Η σημασία που αποδίδει ο κ. Παπανδρέου στη διαδικασία επιλογής των γενικών γραμματέων φάνηκε από την εκτενή αναφορά του στο θέμα αυτό κατά τη διάρκεια του χθεσινού Υπουργικού Συμβουλίου. Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε για μία ακόμη φορά ότι πρόκειται για μια πρωτόγνωρη διαδικασία την οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να υπερασπιστεί, παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται, επειδή «τη θέλει η κοινωνία», όπως είπε. Η καθυστέρηση στον ορισμό γενικών γραμματέων ετέθη από αρκετούς υπουργούς, οι οποίοι είπαν στον κ. Παπανδρέου ότι δέχονται επικρίσεις για αυτό. Στη διάρκεια της συζήτησης η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου επεσήμανε ότι δεν είναι μόνο κριτήριο τα βιογραφικά και ότι δεν είναι σωστό να αποκλείονται στελέχη τα οποία συμμετείχαν σε διάφορους τομείς όταν το ΠαΣοΚ ήταν στην αντιπολίτευση και επεξεργάζονταν τις θέσεις του κόμματος. Ο Πρωθυπουργός δεν έφερε αντίρρηση σε αυτό. Στη συνέχεια ο κ. Χ. Παμπούκης αναφέρθηκε στις συνέπειες της ανακοίνωσης του κ. Γ. Δημήτραινα ως γενικού γραμματέα στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι ήταν μια άψογη επιλογή από την πλευρά της κυβέρνησης αλλά άφησαν όλοι μόνο του τον κ. Χ. Καστανίδη να την υπερασπίζεται απέναντι στον βανδαλισμό των ΜΜΕ. Εξάλλου, για να προχωρήσει ταχύτερα η διαδικασία επιλογής των στελεχών του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, την οποία θα συντονίζει ο κ. Ι. Πανάρετος, έχει ήδη συγκροτηθεί η ομάδα εργασίας που θα προετοιμάσει τις προσκλήσεις ενδιαφέροντος.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=297249&dt=04/11/2009


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.