Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009

Νέα συμφωνία για την μείωση πυρηνικών όπλων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ?

O Πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε ότι πρόκειται να υπογράψει το Δεκέμβριο νέα συμφωνία με τη Ρωσία για την μείωση του πυρηνικού τους οπλοστασίου. Ο αμερικανός Πρόεδρος επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ έχουν σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο στο περιορισμό της διάδοσης πυρηνικών όπλων μέσα στους τελευταίους μήνες από ότι τα τελευταία χρόνια.

Αμερικανοί και Ρώσοι διαπραγματευτές εργάζονται για την κατάρτιση νέας συμφωνίας η οποία θα αντικαταστήσει τη Συμφωνία Στρατηγικής Μείωσης Πυρηνικών Όπλων του 1991,η οποίας εκπνέει το Δεκέμβριο.

Η νέα συμφωνία θα περιορίσει ακόμα περισσότερο το αμερικανικά και ρωσικά πυρηνικά οπλοστάσια και τα συστήματα που χρειάζονται για την εκτόξευση αυτών των όπλων. Ο πρόεδρος Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογός του Ντμίτρι Μεντβέντεβ ήδη συμφώνησαν στις βασικές αρχές που θα διέπουν τη νέα συμφωνία τον Ιούλιο στα πλαίσια συνόδου κορυφής.

Απo:Voice of America: News in Greek


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.