Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2009

Σουηδική Πίεση για Άμεση Λύση του Σκοπιανού μέσω Ε.Ε


Σύμφωνα με το FOCUS News Agency, o ΥΠΕΞ της Σουηδίας (που ασκεί την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης) κ. Carl Bildt θεωρεί ότι ο χρόνος, για την επίλυση της διαφοράς του ονόματος μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων, έχει επέλθει.

Όλοι γνωρίζουν θα πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός, είπε ο Bildt και πρόσθεσε ότι οι συμβιβασμοί δεν είναι τα "πιο δημοφιλή" πράγματα στα Βαλκάνια, αλλά αυτός είναι ο τρόπος που η Ευρώπη κινείται προς τα εμπρός.

Ο Κος Bildt λέει επίσης ότι, η διαφορά του ονόματος θα πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό.

Τι άλλο λέει αυτός ο εν λόγω Κος Bildt:
  • Και οι δύο χώρες θα πρέπει να "πιεσθούν". Η πίεση δεν θα προέλθει από το εξωτερικό, θα πρέπει να έρθει από μέσα, απ τις χώρες".
  • Μια λύση θα πρέπει να επιτευχθεί. Ο καθένας ξέρει ότι το πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί αργά ή γρήγορα.
Γιατί τόση "πρεμούρα"για άμεση λύση, γιατί τόσο σύντομα, γιατί και ποιος πρέπει να πιεσθεί και από ποιόν ?
Μήπως οι Ευρωπαίοι "φίλοι" μας πιστεύουν ότι τώρα είναι η κατάλληλη συγκυρία, το "timing και γι αυτό πιέζουν?
Τι έχει αλλάξει άραγε στην 'Ελλάδα το τελευταίο διάστημα?
Μήπως η νέα Κυβέρνηση που προέκυψε μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, είναι ή θεωρείται ως πιο "μαλακή' και γι αυτό πιέζεται?

Κάποιος πρέπει να απαντήσει σε όλα αυτά τα ερωτήματα και να διαβεβαιώσει τους εταίρους μας σε όλα τα "φόρα", ότι η Ελλάδα κατοικείται από Έλληνες και όχι από Σουηδούς για παράδειγμα.
Εκτός και αν έχει αλλάξει κάτι και δεν το ΞΕΡΟΥΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.