Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2009

Θέλουν να φύγουν να πάνε αλλούWASHINGTON (AFP) - Περίπου 700 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σε συνδυασμό, με το ότι η γη είναι πιο πράσινη στην άλλη πλευρά του φράχτη, θέλουν να μετακινηθούν μόνιμα σε άλλη χώρα.
Αυτό έδειξε μια δημοσκόπηση που είδε το φώς της δημοσιότητας χθές.

Κάτοικοι κυρίως των περί την Σαχάρα χωρών της Αφρικής, ήταν αυτοί που θα ήθελαν να πάνε μόνιμα στο εξωτερικό.
Η δημοσκόπηση που διεξήχθη σε 135 χώρες από το 2007 ως και το 2009 έδειξε:
  • Κατά μέσο όρο, 38 % του πληθυσμού των ενηλίκων στις ες γύρω από την Σαχάρα, ή περίπου 165 εκατομμύρια άνθρωποι, δήλωσαν ότι θα ήθελαν να πάνε σε μια άλλη χώρα, αν είχαν την ευκαιρία.
  • Ο πιο δημοφιλής προορισμός ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου σχεδόν το ένα τέταρτο των 700 εκατομμυρίων - περίπου 165 εκατομμύρια άνθρωποι - είπε ότι θα ήθελε να εγκατασταθεί.
  • Δεύτερος προορισμός ήταν Βρετανία, Καναδάς και Γαλλία, σε καθεμία εκ των οποίων θέλουν να πάνε 45 εκατομμυρία.
  • Τριάντα πέντε εκατομμύρια δήλωσαν ότι θα πάνε στην Ισπανία, 30 εκατ. στη Σαουδική Αραβία, και 25 εκατομμύρια στην Αυστραλία ή τη Γερμανία.
Ας πάνε οι άνθρωποι στο καλό και όπου θέλουν.
Αλλά έχω μια απορία, γιατί δεν έρχονται στην Ελλάδα πού είναι όλα πράσινα, πράσινη ανάπτυξη, πράσινη οικονομία, πράσινα αυτοκίνητα, πράσινα άλογα...

Γιατι δεν έρχονται εδώ να χορτάσει το μάτι τους Πράσινο...


> εναλλαγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.