Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009

Annie Lennox: Γυναίκα της Ειρήνης 2009

news-annie-lexxon-fights-hiv

Με το βραβείο «Γυναίκα της Ειρήνης 2009» τιμήθηκε η Βρετανίδα τραγουδίστρια Άνι Λένοξ, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου για τον αγώνα της κατά του AIDS στη νότια Αφρική.

Η τραγουδίστρια παρέλαβε το βραβείο από τον Νοτιοαφρικανό Νομπελίστα Ειρήνης, Φρέντερικ ντε Κλερκ, φορώντας ένα μπλουζάκι όπου αναγραφόταν «HIV Positive».

Η διάσημη τραγουδίστρια του πολύ γνωστού κατά τη δεκατία του ’80 ντουέτου Eurythmics ξεκίνησε την άνοιξη του 2007 την πρωτοβουλία SING, προσκαλώντας 23 τραγουδίστριες να ηχογραφήσουν έναν δίσκο.

Τα χρήματα από την παραπάνω πρωτοβουλία της Άνι χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά φαρμάκων, την παροχή ενημέρωσης και την προστασία των γυναικών και των παιδιών στη νότια Αφρική κατά του AIDS.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως το βραβείο με το οποίο τιμήθηκε και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της, το αφιέρωσε σε όλες τις γυναίκες που εργάζονται στον κόσμο για να μειώσουν τις καταστροφές αυτής της πανδημίας, γιατί αν κάποιοι πρέπει να βραβεύονται είναι αυτές οι γυναίκες οι οποίες προσφέρουν κοινωνικό έργο.

Απο: i-live.gr/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.