"Εσκιμώοι" οι "Έχοντες" πάνω απο 2000 ευρώ !!!













Απόσπασμα της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο (19 Νοε. 09).
http://www.minpress.gr/minpress/index/information/info-briefings.htm

ΣΩΚΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, γιατί ο Πρωθυπουργός με την πολιτική, την οποία κάθε ημέρα ξεδιπλώνει, βλέπουμε να δικαιώνει όλο και πιο πολύ τον προεκλογικό Κώστα Καραμανλή; Γιατί το λέω αυτό; Ο πρώην Πρωθυπουργός πήγε σε εκλογές, εξαγγέλλοντας σκληρά μέτρα και ένα από αυτά, η προμετωπίδα ήταν το «πάγωμα» μισθών και συντάξεων. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και αυτό το χρησιμοποίησε ως ένα επιχείρημα για να δείξει τη διαφορετική κατεύθυνση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ από της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα, κάνει το ίδιο. Και όχι μόνον αυτό: «Παγώνει» τις προσλήψεις, παίρνει μέτρα τα οποία δεν τα είχε καν εξαγγείλει. Δεν είναι αυτό μια δικαίωση της προηγούμενης κυβέρνησης;


ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η δική μας πολιτική, η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς, είμαστε αυτοί οι οποίοι τηρούμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Πρώτα απ` όλα, δεν μιλάμε για «πάγωμα» των μισθών. Βάζουμε ένα όριο για τους μισθούς πάνω από 2.000 ευρώ, όπου θα πρέπει να υπάρχει μια αναγκαστική θυσία, ας μου επιτραπεί η έκφραση, για τους μισθούς οι οποίοι είναι πιο προνομιακοί από κάποιους άλλους, από τη μεγάλη πλειοψηφία των μισθών του ελληνικού Δημοσίου. Εμείς, δεν «παγώνουμε» απλώς τους μισθούς και τις προσλήψεις. Συγχρόνως, δίνουμε μια ένεση ρευστότητας στην αγορά. Δημιουργούμε εκείνες τις συνθήκες ανάπτυξης που θα επιτρέψουν στην αγορά να κινηθεί, να διοχετευθεί χρήμα στην αγορά, έτσι ώστε να υπάρξουν, πέρα από φορολογικά έσοδα για το κράτος, να μπορούν να υλοποιηθούν εκείνες οι πολιτικές, για τις οποίες έχει δεσμευθεί προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ και τις οποίες υλοποιεί μέχρι σήμερα. Και κυρίως, η οικονομική μας πολιτική έχει έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα. Διορθώνουμε τις αδικίες του παρελθόντος. Ήδη, το πρώτο νομοθέτημα, το οποίο καταθέσαμε, ήταν για την ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων και των ευπαθών ομάδων, με το επίδομα αλληλεγγύης, το οποίο ήδη μέχρι τέλους του έτους, σε πρώτη δόση θα καταβληθεί και ήδη έχει διευρυνθεί και ο αριθμός των δικαιούχων. Έχουμε μια τελείως διαφορετική πολιτική από τη Νέα Δημοκρατία, την οποία εφαρμόζουμε κιόλας. Και όταν μιλάμε για «πάγωμα», εδώ θα πρέπει να διευκρινιστεί για τους μισθούς πάνω από 2.000 ευρώ, θα πρέπει να μην ξεχνά κανείς ότι υπάρχει και η λεγόμενη «ωρίμανση», που είναι περίπου 2% κάθε χρόνο αύξηση στους μισθούς.

Σχόλιο:
Tι είπε ο Άνθρωπος πάλι, το "πάγωμα", που δεν είναι πάγωμα αλλά αναγκαστική θυσία και "ωρίμανση".
Τώρα έχω μια απορία, πως θα αναθερμανθεί η αγορά με την παγωνιά που θα επικρατεί, είναι ένα θέμα.
Πως θα διοχετευθεί χρήμα στην αγορά, με "πάγωμα" μισθών αυτών που είχαν μεγαλύτερη ευχέρεια να αγοράσουν, είναι SUDOKU για δυνατούς λύτες.
Τι φαντάζονται ότι όποιος έχει 2000-2500 ευρω είναι εκατομμυριούχος?
Έχουν αντιληφθεί ότι οι μισθοί αυτοί αντιστοιχούν, σε οικογενειάρχες με αυξημένα έξοδα, λόγω φροντιστηρίων, σπουδών κλπ.

Σχόλια

  1. o BRAVO YORGO ΗΘΕΛΕ ΟΠΟΣΔΟΙΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟς,ΤΙ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;ΖΗΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΠΙΟ
    ΨΕΥΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.