Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2009

Μαγειρέματα στην Παιδεία.... Θα "ΕΠΑΛΕΙΦΘΟΥΝ" και τα φροντιστήρια.
Την κατάργηση της
βάσης του 10 για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ υποστηρίζει το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Πέμπτη σε σύσκεψη που έγινε με πρόεδρο τον καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη.

Τα περισσότερα μέλη του Συμβουλίου συμφώνησαν στην άμεση εφαρμογή του μέτρου , ίσως και μέσα στο 2010, ενώ για το σύστημα των εξετάσεων υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές δεν θα γίνουν άμεσα.

Επίσης κοινή διαπίστωση ήταν ότι οι υποψήφιοι πρέπει να εξετάζονται σε λιγότερα μαθήματα. Τέλος συζητήθηκε και το θέμα καθιέρωσης ενός «Εθνικού Απολυτηρίου», το οποίο θα αποτελεί μια από τις προϋποθέσεις για την εισαγωγή των αποφοίτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κοιτάξτε τώρα και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, για την Παιδεία όπως παρουσιάζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του. http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/bc9238d2-da18-45e9-a1f1-6038f1ef4f5c

"Αλλαγή του εξεταστικού συστήματος με στόχο να επαλειφθεί η ανάγκη της φροντιστηριακής προετοιμασίας αλλά και της ανούσιας αποστήθισης
. Οι εξετάσεις για το εθνικό Απολυτήριο διεξάγονται κεντρικά και με διαδικασίες που διασφαλίζουν το αδιάβλητο. Τα θέματα επιλέγονται από τράπεζα θεμάτων σταθμισμένης δυσκολίας. Τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ θα θέτουν τους όρους εισαγωγής με βάση το Εθνικό Απολυτήριο. Ο υποψήφιος θα εισάγεται στη Σχολή ή στο Πανεπιστήμιο, όχι στο Τμήμα, δίνοντάς του έτσι μεγαλύτερο εύρος επιλογών. Οι αλλαγές εισάγονται σταδιακά ώστε να μην αιφνιδιάζονται οι μαθητές και οι γονείς τους."

Τώρα πώς θα
επαλειφθούν τα φροντιστήρια, αφού θα υπάρχουν και πάλι "πανελλήνιες" εξετάσεις, είναι ένα ερώτημα??

Τι σημαίνει όμως
επαλειφθεί ?

Σύμφωνα με τον Μπαμπινιώτη η
επάλειψη είναι το άλειμμα με ρευστή ουσία – με ειδική κρέμα.

Τι μαγειρεύουν στο ΠΑΣΟΚ, τι πρόκειται να "φτιάξουν", καμία ειδική συνταγή, κανένα καινούργιο γλυκό?


Να φωνάξουμε τον Έκτορα Μποτρίνι από το το "ΕΦΙΆΛΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΊΝΑ" , μήπως και γλυτώσουμε την
ΕΠΑΛΕΙΞΗ !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.