Διαβουλεύσεων συνέχεια ενόψει Eurogroup...

Εν μέσω εντεινόμενων πιέσεων από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού προκειμένου να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών συνεχίζονται για 2η ημέρα οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Brussels Group στο Παρίσι.  
Ξεκίνησε νωρίτερα την Κυριακή η σημερινή συνεδρίαση της «Ομάδας των Βρυξελλών» με τους Έλληνες οικονομικούς εμπειρογνώμονες.
Κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα της συνάντησης στο Παρίσι, η οποία χαρακτηρίστηκε από κυβερνητικούς κύκλους ως «παραγωγική», αποφασίσθηκε η σύγκλιση του Euroworking Group την ερχόμενη Τετάρτη 22 Απριλίου.
Στη χθεσινή εξάωρη σχεδόν συνάντηση, συζητήθηκαν κυρίως δημοσιονομικά και μακροοικονομικά θέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις σημερινές διαβουλεύσεις αναμένεται να συζητηθούν κυρίως τα εργασιακά ζητήματα.
Η συνάντηση γίνεται -όπως και παλιότερα επί εποχής τρόικας- στη «Βίλα Σαΐντ» όπου στεγάζεται η ελληνική αντιπροσωπεία του ΟΟΣΑ. Είναι πιθανόν οι συζητήσεις, που γίνονται με πλήρη μυστικότητα, να συνεχισθούν έως την Τρίτη, παραμονή του Euroworking Group.
Στόχος του γύρου «Brussels Group στο Παρίσι» είναι να αμβλυνθούν οι διαφορές μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών ώστε να δοθεί το πράσινο φως για τη χρηματοδότηση της χώρας.
Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι o νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης και ο επικεφαλής των οικονομικών εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Χουλιάρακης.

Σχόλια