Αρνούμενοι να σκοτώσουν δικούς τους..Περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες πέρασαν στην Ρωσία

Περισσότεροι από 40 στρατιώτες της Ουκρανίας έχουν εγκαταλείψει τις στρατιωτικές τους θέσεις και πέρασαν στη ρωσική επικράτεια, δηλώνοντας ότι αρνούνται να πολεμήσουν εναντίον των δικών τους ανθρώπων, δήλωσε ένας Ρώσος εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας .
Τουλάχιστον 41 στρατιώτες της
Ουκρανίας έχουν περάσει στο ρωσικό έδαφος, αφού ζήτησαν από τις δυνάμεις αυτοάμυνας βοήθεια, στην περιοχή Rostov μονάδα περιπολίες στα σύνορα. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, Βασίλι Malaev στο ITAR-TASS.
Γύρω στις 20:30 ώρα Μόσχας, 41 ουκρανοί στρατιώτες εγκατέλειψαν τις στρατιωτικές τους βάσεις και έφτασαν στο ουκρανικό σημείο ελέγχου διέλευσης των συνόρων Izvarino. Έκαναν έκκληση στην πολιτοφυλακή εκεί για να τους βοηθήσουν να περάσουν στο έδαφος της Ρωσίας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν θέλουν να πολεμήσουν εναντίον του λαού τους », δήλωσε ο Malaev.
Εν τω μεταξύ, ένα ρωσικό νοσοκομείο κοντά στα ουκρανικά σύνορα θεραπεύει πληγωμένους στρατιώτες της Ουκρανίας. Κάποιοι από αυτούς έχουν εκφράσει την απροθυμία τους να αγωνιστούν για τον ουκρανικό στρατό, κατηγορώντας τους νόμους και τις διαταγές που τους αναγκάζουν να το πράξουν.
«Δεν θέλω… Δεν ξέρουμε για ποιους αγωνιζόμαστε. Δεν έχω καμία εχθρότητα προς τους Ρώσους. Δεν είμαι εθνικιστής, δεν είμαι στον Δεξιό Τομέα, είπε ο «Ιβάν, ένας Ουκρανός στρατιώτης,  στο RT.
«Με ποιο δικαίωμα μας αναγκάζουν να πολεμήσουμε… Η χώρα καταρρέει, αλλά γι “αυτούς όλα είναι καλά «, πρόσθεσε.

Σχόλια