Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Μ. Χρυσοβελώνη: Από πρώτος, τέταρτος ο Κώστας Αγοραστός!

Τον Ιανουάριο του 2014 κάνοντας τον απολογισμό διαχείρισης του ΕΣΠΑ 2007-2013 εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Κ. Αγοραστός ανακοίνωσε την πρωτιά (!) ανάμεσα στις 13 Περιφέρειες.  
Μάλιστα για να τεκμηριώσει τον «θρίαμβο» του έδωσε στη δημοσιότητα και το ποσοστό απορρόφησης (71%) που υποτίθεται ότι απεικόνιζε την κορυφαία επίδοση της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην αξιοποίηση των Κοινοτικών πόρων. Έκτοτε ο ίδιος επανέλαβε τον
παραπάνω ισχυρισμό πολλές φορές. Η μόνη διαφορά ήταν στο ποσοστό απορρόφησης, το οποίο ο νυν Περιφερειάρχης εμφανίζει να αυξάνεται όσο πλησιάζουμε στις εκλογές… 
 Τελικά σήμερα αποκαλύφθηκε η δυσάρεστη αλήθεια. Μετά από σχετική ερώτηση μου στη Βουλή, ο κ. Χατζηδάκης έδωσε στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία για τις αιρετές Περιφέρειες που φέρνουν την Περιφέρεια Θεσσαλίας 4η με απορροφητικότητα πόρων του ΕΣΠΑ 63,7%.

Όμως το χειρότερο για την Θεσσαλία δεν είναι η αναλήθεια Αγοραστού αλλά τα 163 εκατ. ευρώ του ΕΣΠΑ που μένουν δεσμευμένα στα χαρτιά και στην πράξη παραμένουν αναξιοποίητα. Για αυτά ο απερχόμενος Περιφερειάρχης οφείλει να δώσει τώρα λόγο στους πολίτες της Θεσσαλίας. Διαφορετικά κινδυνεύει να εξασφαλίσει την 4η θέση όχι μόνο στην απορροφητικότητα πόρων του ΕΣΠΑ αλλά και στις περιφερειακές εκλογές.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.