Πόσο νόμιμη είναι η δανειακή σύμβαση, όταν δεν την έχει υπογράψει ο Νομικός σύμβουλος του κράτους ;;

Επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται για την νομιμότητα ή μη της 1ης δανειακής σύμβασης, αξίζει να θυμηθούμε λίγο την ιστορία...
Όπως είχαμε γράψει στις 10 Ιουλ.2010 και στις 17 Φεβ.2011  εδώ και εδώ η νομική υποστήριξη του ελληνικού δημοσίου στο μηχανισμό στήριξης της Ελληνικής οικονομίας,  ανετέθη με απόφαση του προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους,  στο δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου Slaughter & May». 
Η σύμβαση είναι σαφής και μιλάει για Νομικούς συμβούλους  του Κράτους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Υπουργείου Οικονομικών.
Δεν μιλάει για Αγγλικές εταιρείες όπως π.χ η εταιρεία Slaughter and May



Η ΣYΜΒΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ προβλέπει την υπογραφή της σε κάποιο σημείο από:  Νομικό Σύμβουλο του Κράτους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Νομικού Σύμβουλου του Κράτους του Υπουργείου Οικονομικών.
Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν την Ελληνική (μη επίσημη έκδοση) και την επίσημη Αγγλική Σύμβαση.


Τελικά "λόγω του επείγοντος" και δεδομένου ότι ούτε χρόνος για την επεξεργασία της σύμβασης υπήρχε αλλά ούτε και η σύμβαση τροποποιήθηκε, ποια ήταν η σκοπιμότητα να πάμε στην Slaughter & May.
Αυτό που έκανε (τίποτα) η Slaughter & May  , μπορούσαν να το κάνουν και οι δικοί μας νομικοί σύμβουλοι. 

 
Γιατί άραγε την χρησιμοποιήσαμε την εν λόγω εταιρεία;
Ποια η σκοπιμότητα, τι υπηρεσίες μας παρείχαν και πόσο τους πληρώσαμε;
110 νομικοί σύμβουλοι και εμείς πάμε στην Slaughter and May!!!
Τυχαίο, δεν νομίζω...
Κατά πόσο είναι νόμιμη η δανειακή σύμβαση όταν δεν την έχει υπογράψει ο Νομικός σύμβουλος του κράτους ;;

Σχόλια

  1. Πραγματικά αυτά που γράφεις τα πίστεύεις ?
    Γιατί αν τα πιστεύεις το μονο που μπορώ να πω είναι οτι Λυπάμαι ...

    Ρε Μπάμπη ο νομικος σύμβουλος όπως και το Νομικό συμβούλιο του Κράτους είναι γνωμοδοτικό όργανο. Δες http://www.nsk.gov.gr/webnsk/

    Αυτό σημαίνει οτι δεν απαιτείται υπογραφή του ΝΣ για την εγκυρότητα της Σύμβασης. Επίσης υπάρχει ενδεχόμενο ο ΝΣ να γνωμοδοτεί αρνητικά και ο έχων την ευθύνη να υπογραψει μια σύμβαση.

    Αν θες περισσότερα στη διαθεσή σου ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δανειακή μπορεί να καταγγελθεί άμεσα για δεκαδες λόγους αντισυνταγματικότητας και αποτελεί ζήτημα πολιτικής βούλησης. Ο σημαντικότερος λόγος είναι η κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας.

    Ακόμα και αυτός ο επιπρόσθετος λόγος που αναφέρει το άρθρο ευσταθεί ως ένσταση, την στιγμή που αποτελεί προυπόθεση επικύρωσης βάση της σύμβασης.

    Άλλο θέμα ο θεσμικός ρόλος του ΝΣΚ στην επικράτεια και άλλο η απαίτηση υπογραφής από την συμφωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.