H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνη και υπόλογη απέναντι στους αγρότες, γιατί τους καλλιέργησε υψηλές προσδοκίες που δεν πρόκειται να ευοδωθούν.


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, σχετικά με την ανακοίνωση της ΔΕΗ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών από τους αγρότες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί ότι ξεκινάει σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου 2010, η υποδοχή αιτήσεων των αγροτών που ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκούς σταθμούς έως 100 KW.
Όμως, η ΔΕΗ με την ανακοίνωσή της υπερβαίνει τα όρια των αρμοδιοτήτων της, που αφορούν την επαρκή πληροφόρηση των αγροτών και προσπαθεί να αποτρέψει τους υποψήφιους επενδυτές από την προετοιμασία φακέλου.
Δυστυχώς, οι προβλέψεις μας επιβεβαιώνονται. Όπως είχαμε τονίσει, στις 19 Ιουλίου 2010, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνη και υπόλογη απέναντι στους αγρότες, γιατί τους καλλιέργησε υψηλές προσδοκίες που δεν πρόκειται να ευοδωθούν.
Ταυτόχρονα, δίνεται η ευκαιρία σε επιτήδειους να παραπλανήσουν και να εκμεταλλευτούν τους αγρότες, εισπράττοντας προκαταβολές για τη σύνταξη φακέλων, υποσχόμενοι δήθεν αδειοδότηση.

Αποδεικνύεται, περίτρανα, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κινείται χωρίς σχέδιο, απροετοίμαστη και ασυντόνιστη, χωρίς να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες των πράξεών της.
Είναι μια κίνηση σχεδιασμένη «στο γόνατο», που δημιουργεί πολλές παρενέργειες.
Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να κατευνάσει τους απογοητευμένους αγρότες από την αδράνεια και την αδιαφορία, που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα, επιχειρεί να ‘’χρυσώσει το χάπι’’, δίνοντας άδεια Φωτοβολταϊκών, με τελικό αποτέλεσμα να τους εξαγριώσει ακόμα περισσότερο, καθώς αισθάνονται ότι εμπαίζονται και εξαπατώνται.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι, για άλλη μια φορά, πολιτικά εκτεθειμένη ».

Σχόλια