Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός (πριν 40 χρόνια), ο πατέρας μου κάθε βράδυ στις 8, άνοιγε το ράδιο για να ακούσει το πρόγραμμα της DEUTSCHE WELLE.
Στα χρόνια της χούντας ενημέρωση ήταν ελεγχόμενη και δύσκολη και ήθελε να μάθει, να ακούσει τι γίνεται στη χώρα μας και να ενημερωθεί.
Από τότε πολλά άλλαξαν η δημοκρατία αποκαταστάθηκε και εδραιώθηκε και η τεχνολογία μπήκε για τα καλά στη ζωή μας.
Το ραδιόφωνο υποβαθμίστηκε, η τηλεόραση μπήκε στα σπίτια μας και τα τελευταία δέκα χρόνια το διαδίκτυο παίζει επικυρίαρχο λόγο και έχει γίνει αναγκαιότητα.
Οι ειδήσεις και οι πληροφορίες είναι άμεσα και εύκολα προσβάσιμες, αλλά χρειάζεται να έχει κανείς αναπτυγμένα φίλτρα και "εκπαίδευση" για να ξεχωρίζει τα σκουπίδια.
Τους τελευταίους 5 μήνες στο διαδίκτυο οι ειδήσεις για την Ελλάδα, έχουν πολλαπλασιασθεί με γεωμετρική ακρίβεια.
Μιλάμε όμως για δεκαπλασιασμό του όγκου των πληροφοριών, άρθρων, αναλύσεων και video στο διαδίκτυο.
Εκτός από τα σοβαρά και έγκυρα (ξένα) μέσα και ιστοτόπους που είναι πολλά και αξιόλογα, ο κάθε "πικραμένος γράφει το μακρύ του και το κοντό του".
Υπάρχει όμως μια ειδοποιός διαφορά στους ξένους ιστοτόπους και ΜΜΕ, γράφουν και αναλύουν...
Σε αντίθεση με τα δικά μας ΜΜΕ που μάλλον "περί άλλων τυρβάζουν".
Αυτό είναι ανησυχητικό, όμως πιο ανησυχητικό είναι το ότι:
Ποτέ δεν φανταζόμουνα ότι μετά από 40 χρόνια, πάλι θα έβρισκα μπροστά μου την DEUTSHE WELLE, για να "ψαρέψω" καμιά είδηση για την χώρα μου......
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.