Ούτε Έξω πάμε καλά....




Εμμένει η Kομισιόν στην αρχική άποψή της, σύμφωνα με την οποία οι 27 θα πρέπει να αποφασίσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010, να ορίσουν ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔM, ανεξάρτητα από την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας. Είναι μία εισήγηση που έχει καταγραφεί και υποστηριχθεί στο πρόσφατα, στην ετήσια έκθεση προόδου  της FYROM, που παρουσιάσθηκε στο συμβούλιο των YΠEΞ της Ένωσης.

 

Το έχουμε γράψει και σε παλαιότερα άρθρα μας Τα Πάντα Όλα  και Θαρραλέοι Ηγέτες για την πίεση που ασκείται από την Κομισιόν, για την επίσπευση της επίλυσης του προβλήματος.

Πίεση που ασκείται από όλους σχεδόν τους εταίρους και σε όλα τα επίπεδα. «Λύση τώρα ζητάνε», θυσίες λένε ότι απαιτούνται από ηγέτες με θάρρος...

Μάλιστα έχει γραφεί ότι τώρα είναι καλή η συγκυρία για την επίλυση των «ανοικτών», εκκρεμών ζητημάτων με Τουρκία και Σκόπια. Όλοι τα ίδια επαναλαμβάνουν με μικρές παραλλαγές.              

 

Τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό άραγε, ότι :                                                            

·        Είμαστε «χαλαροί» και δεχόμαστε πιέσεις ;

·        Δεν πείθουμε με τις θέσεις μας ;

·        Έχει αλλάξει η πολιτική μας και «βλέπουμε» τα προβλήματα με διαφορετικό «μάτι»;

Σε κάθε περίπτωση το κλίμα δεν είναι καλό, για να μην πω εχθρικό, και χρειάζονται άμεσες και δυναμικές παρεμβάσεις, για να καταστήσουμε σαφείς και ξεκάθαρες τις θέσεις μας.

 

Ο Κος Πρωθυπουργός με την φημολογούμενη «παραίτηση» του από ΥΠΕΞ, προσπαθεί να μας πείσει ότι αποστολή επετεύχθη και αποκαταστάθηκε το κύρος της χώρας διεθνώς. Η πραγματικότητα όμως και τα γεγονότα άλλα δείχνουν, είμαστε στα «μισά του δρόμου» αλλά είμαστε μόνοι μας και θα περιμένουμε για πολύ γιατί δεν πρόκειται να έρθει ΚΑΝΕΙΣ.

 

Συμπερασματικά και αντικειμενικά  «ΟΥΤΕ ΕΞΩ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ»

Σχόλια