ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ


Τα πάντα όλα.
Αυτό είχε πει ο Αλέφαντος αναφερόμενος στα του ποδοσφαίρου και έγινε σλόγκαν και έκφραση της καθημερινής μας ζωής.
Το σλόγκαν αυτό φαντάζει και ακούγεται επίκαιρο στις μέρες μας στα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και όχι μόνο.
Ας δούμε όμως, τι πράγματι "παίζεται", ποια είναι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τι μας "ετοιμάζουν, στα Εθνικά μας θέματα.

Και οι δύο χώρες θα πρέπει να "πιεσθούν" είπε ο ΥΠΕΞ της Σουηδίας (που ασκεί την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης) κ. Carl Bildt και θεωρεί ότι ο χρόνος, για την επίλυση της διαφοράς του ονόματος μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων, έχει επέλθει. Ο Κος Bildt λέει επίσης ότι, η διαφορά του ονόματος θα πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό

Ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας, Εγκεμεν Μπαγκίς κάνει λόγο για «παράθυρο ευκαιρίας» στις ηγεσίες Αθήνας και Άγκυρας για επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών «Χρειάζονται δύο θαρραλέοι ηγέτες για να λύσουν τα προβλήματα και νομίζω ότι τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία». Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, «βλέπει» πρόοδο ως τον Δεκέμβριο.

Το σκηνικό, λοιπόν, έχει ήδη στηθεί. Αξιόπιστες πηγές υποστηρίζουν ότι η προετοιμασία του εδάφους είχε αρχίσει παρασκηνιακά πριν από τις εκλογές και μάλιστα με τη συμμετοχή της αμερικανικής διπλωματίας. Η Ουάσιγκτον θεωρεί μεγάλη ευκαιρία το γεγονός ότι στην ηγεσία των δύο χωρών είναι ο Γ. Παπανδρέου και ο Τ. Ερντογάν. Βρισκόμαστε ενώπιον μιας διαδικασίας, η οποία –σύμφωνα με πληροφορίες– θα είναι πυκνή και ταχύρρυθμη.

Πληροφορίες για «κλείσιμο» του Σκοπιανού, σε σύντομο χρονικό διάστημα και οπωσδήποτε πριν το τέλος του έτους, κυκλοφόρησαν επίμονα τις τελευταίες 48 ώρες στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Τι μας λένε τα παραπάνω:
  • Να πιεστούμε και να πεισθούμε
  • Όλα θα γίνουν με ταχείς ρυθμούς
  • Να οπλιστούμε με θάρρος
  • Είναι καλή η συγκυρία
Με λίγα λόγια, όλα τα θέματα επί τάπητος, όλα τα θέματα ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
Τα ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ τώρα θέλουν να τα επιλύσουν, γιατί άραγε?
Γιατί δεν το έκαναν πριν, δεν ήταν θαρραλέος ο Καραμανλής, ήταν ανθεκτικός στην πίεση, δεν πείθονταν εύκολα?
Άραγε πριν δεν υπήρχαν λύσεις-προτάσεις και ως δια μαγείας τώρα προέκυψαν?

Στο παρελθόν οι προσπάθειες των ελληνικών κυβερνήσεων να βρουν λύσεις "κολλούσαν" στο γεγονός ότι οι Τούρκοι ζητάνε πάντα πολλά, που μέχρι τώρα καμιά κυβέρνηση δεν δέχθηκε να δώσει. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν θα αποτελέσει εξαίρεση.

Η προσμονή μας και η ευχή μας είναι "ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ" να έχουν θετική έκβαση για τη χώρα μας και ποτέ να μην αξιωθούμε να δούμε, "ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΙΟ"

Σχόλια