Ετοιμάζεται Νομοσχέδιο για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ)


«Η έξοδος από την κρίση θα γίνει μέσω της πράσινης ανάπτυξης", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο δεύτερο νομοσχέδιο και πρόσθεσε ότι γίνεται λόγος για "παραγωγή νέου πλούτου που θα μοιράζεται -και- δίκαια».
Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε τις ΑΠΕ «πρώτης προτεραιότητας επενδυτικά μέσα», ενώ τόνισε ότι η εξάρτηση από το πετρέλαιο εμποδίζει την αυτονομία μιας χώρας και σε επίπεδο πολιτικών αποφάσεων.
Στη συνέχεια, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου, βασικός στόχος του οποίου είναι η δραστική μείωση του χρόνου αδειοδότησης των ΑΠΕ, σε συνάρτηση με την εκπλήρωση του εθνικού στόχου για κάλυψη του 20% των ενεργειακών αναγκών της χώρας από ΑΠΕ ως το 2020 με το 40% εξ αυτών να καλύπτει την ηλεκτρική ενέργεια.
Όπως εκτίμησε η κ. Μπιρμπίλη, με το νομοσχέδιο εξοικονομείται χρόνος 45-50 μηνών για την αδειοδότηση των ΑΠΕ.
Συνοψίζοντας τα δύο νομοσχέδια ο πρωθυπουργός είπε ότι αναδεικνύουμε το νοικοκύρεμα που θέλουμε να πετύχουμε στο κράτος και ταυτόχρονα ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης.
Ειδικά για το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ ο πρωθυπουργός είπε ότι αποδεικνύεται πως μπορούμε να μειώσουμε τη γραφειοκρατία, άρα το νομοσχέδιο μπορεί να αξιοποιηθεί και σε άλλους τομείς, δίνουμε μια ελπιδοφόρα προοπτική στη νέα γενιά, ενώ δεν είναι μόνο οι εταιρείες, αλλά και οι πολίτες και το κάθε κτίριο που μπορούν να γίνουν παραγωγοί ενέργειας, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή ως «μεγάλη επανάσταση με τη συμμετοχή των πολιτών».

Σχόλιο:
Βιαστείτε Κύριοι και δείτε πιο σοβαρά και σε βάθος το όλο θέμα, δίνοντας κίνητρα σε ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ εταιρείες, να επενδύουν στη χώρα μας και ΟΧΙ στο εξωτερικό.
Η τεχνογωσία και η δυνατότητα υπάρχει, όπως υπάρχει και το κατάλληλο υπόβαθρο και εμπειρία ελληνικών εταιρειών.
Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η επένδυση σε ΑΠΕ ύψους 50 εκατ. USD, που έκανε ΕΛΛΗΝΙΚΗ εταιρεία, προσφέροντας 400 θέσεις εργασίας στην ΑΜΕΡΙΚΗ!!!!
Επί του θέματος είχαμε αναρτήσει σχετικό άρθρο "Ελληνική Εταιρεία Φωτοβολταϊκών "ανοίγει" Εργοστάσιο στην Αμερική"  ( http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/12/blog-post_2062.html )

 

Σχόλια