Εχουμε Καιρό..., Αλλά έχει ο καιρός Γυρίσματα!!


Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής, το Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων με θέμα “Νοτιοανατολική Ευρώπη: Κρίση και Προοπτικές». Στο συνέδριο που συμμετέχουν εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου από τα Βαλκάνια, αλλά και ο Αμερικανός πρέσβης Ντ. Σπεκχαρντ, συζητιούνται κρίσιμα θέματα, όπως το ζήτημα της ένταξης των Δ. Βαλκανίων στην ΕΕ και ο κρίσιμος ενεργειακός χάρτης.

Στην εκδήλωση παρίσταται και ο Ρώσος πρέσβης, με προφανές το ενδιαφέρον του.

Στην εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου, πρώην Υπουργός και Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ).

Ο Κος Παπαντωνίου έδωσε έμφαση στην εξέλιξη της περιοχής σε ένα ενεργειακό διηπειρωτικό κόμβο που αναβαθμίζει τη γεωπολιτική σημασία της και την καθιστά πόλο έλξης διεθνών κεφαλαίων Στο πλαίσιο αυτό, οι εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού και περιχαράκωσης σε στείρες θέσεις και πολιτικές του παρελθόντος.

Ας τα ακούνε αυτά οι Κοι του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα το ΥΠΕΞ.
Μόλις χθες ο Ρώσος ΥΦΥΠΕΞ, βλέπε σχετικό άρθρο http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/11/blog-post_2962.html δήλωνε:

"Σχολιάζοντας για το τι αλλαγές θα ήθελε η Ελλάδα στα κοινά σχέδια για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης και του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, ο Titov, δήλωσε: "Η Ελλάδα τόνισε τη σημασία για την υλοποίηση αυτών των έργων και την τήρηση των περιβαλλοντικών απαιτήσεων, όταν οι εγκαταστάσεις κατασκευασθούν . Αλλά η Ελλάδα δεν συγκεκριμενοποίησε τη θέση της. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο για τα θέματα αυτά. "

Αφού συσκεφθούν με το "Περιβάλλον" για το Περιβάλλον, προβούν και σε μια ηλεκτρονική διαβούλευση και όταν βρει κενό στην ατζέντα του Ο Κος "Ιπτάμενος" Πρωθυπουργός, τότε θα έχουμε συγκεκριμένη θέση για τον South Stream & Burgas-Αλεξ/λη.

Μέχρι τότε Έχουμε Καιρό..., Αλλά έχει ο καιρός Γυρίσματα!!.


Σχόλια