Μία Ευρώπη που "ματώνει" για να πίνουν σαμπάνιες Γερμανοί αξιωματούχοι με τον δήμαρχο στο Κίεβο…

Η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Nancy Faeser , 1η αριστερά στην φωτογραφία, χρειάστηκε να δώσει εξηγήσεις για τη χαρούμενη φωτογραφία με ένα ποτήρι σαμπάνια, που τραβήχτηκε κατά την επίσκεψή της στο Κίεβο στα τέλη Ιουλίου. Μία εικόνα που πραγματικά εξόργισε τους Γερμανούς και θα πρέπει να εξοργίσει όλους τους λαούς της Ευρώπης και ειδικά τους Έλληνες.

Δυσμενή σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η φωτογραφία της υπουργού Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ (SPD) και του υπουργού Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ (SPD) της Γερμανίας να γελούν ανέμελοι κρατώντας ένα ποτήρι σεκτ κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στο Κίεβο.

Στη φωτογραφία, εκτός από τους δύο υπουργούς, εικονίζονται η γερμανίδα πρεσβευτής στο Κίεβο 'Ανκα Φελντχούζεν και ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο, όλοι με ποτήρι στο χέρι και σε εύθυμη διάθεση.

Αυτό όμως που είναι ακόμα πιο εξωφρενικό είναι η εξήγηση που έδωσε η Γερμανίδα υπουργός, που κάνει φυσικά τα πράγματα χειρότερα.

Σύμφωνα με αυτήν, η εικόνα μπορεί εύκολα να εξηγηθεί, επειδή η καθημερινότητα έχει επιστρέψει στο Κίεβο, αν και είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό λόγω των συνεχιζόμενων μαχών στα ανατολικά της χώρας.

Η επικεφαλής του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών τόνισε ότι τότε ο κόσμος ψώνιζε ήδη, έβγαινε σε μπαρ και καφετέριες, καθώς και για δουλειά.

Η Fraser διαβεβαίωσε ότι δεν θα το ξανακάνει!

Μία Ευρώπη που ματώνει για να πίνουν σαμπάνιες Γερμανοί αξιωματούχοι στο Κίεβο… Η ιστορική σύγκριση είναι πραγματικά εφιαλτική.

Σχόλια