Ραχήλ Μακρή «Ποιος σας έδωσε κύριε Αβραμόπουλε εντολή να ξηλώσετε το υπέρτατο εθνικό έμβλημα από τις στολές των στρατιωτικών;»

Κατάθεση Ερώτησης & ΑΚΕ της Βουλευτού Ν. Κοζάνης κας Ραχήλ Μακρή για την αφαίρεση της Ελληνικής Σημαίας από τις στολές του προσωπικού που υπηρετεί σε Πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία
Ραχήλ Μακρή «Ποιος σας έδωσε κύριε Αβραμόπουλε εντολή να ξηλώσετε το υπέρτατο εθνικό έμβλημα από τις στολές των στρατιωτικών

         Με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η Ελληνική Σημαία, το Εθνικό σύμβολο της Χώρας μας, φέρεται ότι θα ξηλωθεί από τις στολές του προσωπικού που υπηρετεί σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία.

        Σύμφωνα με δημοσιεύματα, με την από 7/4/2014 απόφαση του ΣΑΓΕ (Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων), μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014 η Ελληνική Σημαία θα πρέπει να έχει ξηλωθεί από τις στολές του προσωπικού που υπηρετεί στο εξωτερικό και από τις υπ. αριθ. 7 και 9 στολές του προσωπικού που υπηρετεί στο εσωτερικό. Στη θέση της θα μπει το έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας.
         Η Συγκυβέρνηση της εκποίησης της Εθνικής Κυριαρχίας, αυτή που υποθήκευσε το μέλλον των παιδιών της στους δανειστές, φαίνεται ότι αποποιείται και του Εθνικού μας εμβλήματος, της Ελληνικής Σημαίας.
        Την  ώρα που σε όλα τα κράτη η σημαία κοσμεί τις στρατιωτικές στολές του προσωπικού που υπηρετεί σε στρατό, ναυτικό και αεροπορία, η Ελλάδα προβαίνει σε μια επονείδιστη καινοτομία. 
        Δε γνωρίζει ο κ. Αβραμόπουλος ότι στην Ελληνική Σημαία ορκίζονται όλοι οι Έλληνες στρατιώτες, ναύτες, σμηνίτες να την υπερασπίζονται και με την τελευταία ρανίδα αίματός τους;  Με ποια λογική,  θα εμφανίζονται οι Έλληνες αξιωματικοί σε επίσημες τελετές και επισκέψεις δίχως την Ελληνική Σημαία στις στολές τους, την ώρα που οι υπόλοιπες χώρες επιδεικνύουν τη σημαία τους σε κάθε ευκαιρία; Τη στιγμή που οι Τούρκοι επιδεικνύουν με υπερηφάνεια και σπουδή την δική τους και τα Σκόπια θέλουν να οικειοποιηθούν της ιστορίας μας;
      Για την αποσαφήνιση των ανωτέρω, η Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή, ζήτησε την εν λόγω απόφαση, προκειμένου να διερευνηθεί η αλήθεια των δημοσιευμάτων. Σε αντίθεση με κάθε κοινοβουλευτική και κυβερνητική δεοντολογία, οι σύμβουλοι του κ. Αβραμόπουλου παρουσίασαν αδικαιολόγητα προσχώματα και ανεπίτρεπτη κωλυσιεργία.
      Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, καθώς η Ελληνική Σημαία έχει βαφτεί με το αίμα των ηρώων της πατρίδας μας σε όλους του αγώνες για την Ελευθερία της Ελλάδος. Για τον λόγο αυτό, η Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή κατέθεσε την με αριθμ. πρωτ. 7741/941/14-4-2014 ερώτηση &ΑΚΕ, για να αποκαλυφθούν η αλήθεια και οι προθέσεις του κ. Αβραμόπουλου.                     

  Βουλής 4,10562 Αθήνα,Τηλ.:210 3706331, Φάξ,:210 3706531
25ης Μαρτίου 36. 50200 Πτολεμαΐδα, Τηλ.:2463020841,Φάξ.: 2463020842 rachil.makri@parliament.gr
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:
Βουλευτής Ν Κοζάνης
ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΚΕ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: «Γιατί κ. Υπουργέ καταργείτε την Ελληνική Σημαία από τις στολές του προσωπικού που υπηρετεί σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία;»

Σύμφωνα με το από 9/4/2014 δημοσίευμα της ηλεκτρονικής πύλης koolnews.gr με τίτλο «Γιατί αντικαθιστούν την Ελληνική Σημαία από τις στολές σε Ναυτικό και Αεροπορία» αναφέρεται ότι «την ώρα που η Ελλάδα επιστρέφει και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο στις αγορές και αποθεώνεται από το σύνολο σχεδόν των μεγάλων διεθνών μέσων ενημέρωσης, κάποιοι σκέφτηκαν ότι τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να αφαιρέσουν την ελληνική σημαία από τις στολές του προσωπικού που υπηρετεί στο Ναυτικό και την Αεροπορία και να την αντικαταστήσουν με το Έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Η απόφαση είναι του ΣΑΓΕ (Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων) με ημερομηνία 7/4/2014 και αναφέρει λέξη προς λέξη τα εξής:
ΘΕΜΑ: Στρατιωτικά Εμβλήματα (Έμβλημα Ελληνικής Δημοκρατίας)
1.Σας γνωρίζουμε ότι με τα (γ) και (δ) σχετικά, αποφασίσθηκε η χρήση του Εμβλήματος της Ελληνικής Δημοκρατίας, αντί του καθιερωθέντος με το (β) όμοιο διακριτικό της Ελληνικής Σημαίας, από το προσωπικό που υπηρετεί στο εξωτερικό (με τοποθέτηση, απόσπαση, εκτέλεση υπηρεσίας). Έγχρωμο διακριτικό θα φέρεται σε όλες τις στολές, πλην των υπ αριθ. 7 και 9 στις οποίες θα φέρεται χαμηλής ορατότητας. Ταυτόχρονα καταργείται η χρήση της Ελληνικής Σημαίας στις υπ αριθ. 7 και 9 στολές που υπηρετεί στο εσωτερικό.
2. Κατόπιν των ανωτέρω και με ημερομηνία πέρατος ενεργειών την 30 Ιουνίου 2014 (σύμφωνα με το (γ) σχετικό):
α. Να ενημερωθεί το σύνολο του προσωπικού σας για την υποχρέωση αφαίρεσης του διακριτικού της Ελληνικής Σημαίας, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στην παράγραφο 1 του παρόντος.
β. Η Μ. ΓΕΑ να ενημερώσει το προσωπικό που υπηρετεί στο εξωτερικό, ώστε να προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες αντικατάστασης.
3.Το ΓΕΑ/Δ7 να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προμήθειας του νέου εμβλήματος (σύμφωνα με τις καθοριζόμενες στα (γ) και (δ) σχετικά προδιαγραφές που αποστέλλονται), προκειμένου να εφοδιαστούν έγκαιρα οι Μονάδες ΠΑ με ικανό απόθεμα, προκειμένου να χορηγείται στο μετακινούμενο στο εξωτερικό προσωπικό.


Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και γενικότερα το στρατιωτικό προσωπικό των δύο σωμάτων από τα οποία ζητήθηκε η αφαίρεση της Ελληνικής Σημαίας από τις στολές τους είναι κυριολεκτικά έξαλλοι από την απόφαση του ΣΑΓΕ».
Αν ανατρέξει κανείς στην ιστορία της ελληνικής σημαίας θα ενημερωθεί πως «την ελληνική σημαία φέρουν σε ευδιάκριτο σημείο όλα τα χερσαία, πλωτά και πτητικά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ οι Έλληνες στρατιώτες, ναύτες, σμηνίτες ορκίζονται να υπερασπίζουν και με την τελευταία ρανίδα αίματός τους τη σημαία.
Επίσης, σύμφωνα με τον "Κανονισμό περί Στολών" του Ελληνικού Στρατού, η ελληνική σημαία φέρεται στις φαιοπράσινες στολές των εκτός συνόρων στρατιωτικών, οι οποίοι μεταβαίνουν στο εξωτερικό με οποιαδήποτε ιδιότητα. Η σημαία φέρεται, επίσης, στον αριστερό βραχίονα της ειδικής στολής ιπταμένου (χειριστή, ιπτάμενου μηχανικού και αεροναυτίλου)».
Παράλληλα, σύμφωνα με το «άρθρο 181 του Ποινικού Κώδικα, όποιος αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την Εθνική Σημαία ή έμβλημα της κυριαρχίας του ελληνικού κράτους, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών».
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποιήθηκε από το πολιτικό γραφείο της Βουλευτού Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση τόσο για την εγκυρότητα του δημοσιεύματος όσο και για την κοινοποίηση της αποφάσεως, εφόσον αυτή ισχύει, υπήρξε αδικαιολόγητη κωλυσιεργία. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αρνήθηκε ακόμη και να επιβεβαιώσει, αν η απόφαση αυτή ισχύει, πόσο μάλιστα να την κοινοποιήσει ώστε να τύχει κοινοβουλευτικής παρεμβάσεως και συνέστησε στους συνεργάτες της Βουλευτού να αποστείλουν γραπτό αίτημα στον Υπουργό.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Ισχύουν τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα;

  1. Εάν ναι, για ποιο λόγο καταργείτε το καθιερωμένο διακριτικό της ελληνικής σημαίας από τις στολές του προσωπικού που υπηρετεί στο εξωτερικό και από τις υπ αριθ. 7 και 9 στολές εκείνου που υπηρετεί στο εσωτερικό;

  1. Για ποιο λόγο υποχρεώνετε το στρατιωτικό προσωπικό να αφαιρέσει το υπέρτατο Εθνικό έμβλημα από τη στολή του, έμβλημα το οποίο ορκίζεται να υπερασπίζεται και με την τελευταία ρανίδα αίματός του;

  1. Ντρέπεστε κύριε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας για την ελληνική σημαία;

  1. Ντρέπεστε κύριε Υπουργέ για το ιερότερο σύμβολο του Ελληνικού Έθνους που σηματοδοτεί την εθνική και πολιτική μας υπόσταση;

  1. Ντρέπεστε κύριε Υπουργέ για τη χώρα σας;

  1. Ποιος σας έδωσε κύριε Υπουργέ αυτήν την εντολή, να ισοπεδώσετε το φρόνημα του στρατιωτικού προσωπικού; Υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα για αυτήν την απόφαση;

  1. Υπάρχουν κύριε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας κι άλλες χώρες δίχως το έμβλημα της σημαίας τους στις στολές του στρατιωτικού προσωπικού; Θέλετε να μας υποδείξετε ποιες είναι αυτές;

  1. Με ποια λογική, θα εμφανίζονται οι Έλληνες αξιωματικοί σε επίσημες τελετές και επισκέψεις δίχως την ελληνική σημαία στις στολές τους, την ώρα που οι υπόλοιπες χώρες επιδεικνύουν τη σημαία τους σε κάθε ευκαιρία;

  1. Ξεχνάτε κύριε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας τη γεωγραφική και γεωστρατηγικής σημασίας θέση της χώρας μας; Δεν λαμβάνετε μέριμνα για το υπέρτατο σύμβολο της Ελλάδος, τη στιγμή που οι Τούρκοι επιδεικνύουν με υπερηφάνεια και σπουδή την δική τους σημαία με κάθε ευκαιρία; Τη στιγμή που τα Σκόπια θέλουν να οικειοποιηθούν της δικής μας ιστορίας;

  1. Ποιες διατάξεις του νόμου απαγορεύουν την κοινοποίηση της εν λόγω αποφάσεως σε εκπρόσωπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου;

  1. Ποιες άγραφες διατάξεις του νόμου, επιτρέπουν την κοινοποίηση της αποφάσεως σε δημοσιογράφους αλλά όχι σε εκπρόσωπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου;

  1. Αναρτήθηκε η εν λόγω απόφαση, που αφορά όλο τον Ελληνικό Λαό στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να ενημερωθεί και αν ναι πού;


Επίσης, ζητείται η κατάθεση στην Εθνική αντιπροσωπεία της αποφάσεως του ΣΑΓΕ, σύμφωνα με την οποία και μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014 θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί η ελληνική σημαία από τις στολές του προσωπικού που υπηρετεί στο εξωτερικό και από τις υπ αριθ. 7 και 9 στολές που υπηρετεί στο εσωτερικό.


Αθήνα, 14-4-2014

Η ΕΡΩΤΩΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


Ραχήλ Μακρή

Σχόλια

  1. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΗΤΕ??????????????? ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.