ΛΥΣΣΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΙΜΑΜΗΔΩΝ..

«ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΧΗΡΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ»
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση, αναφορικά με την επικείμενη τροπολογία που αφορά στο διορισμό των Ιμάμηδων:
«Ο διορισμός των Ιμάμηδων, εκκρεμεί από το 2007. Και μάλιστα η μέχρι τότε καθυστέρηση ήταν και εθνικά επιζήμια και ανεπίτρεπτη.
Η επαναφορά του θέματος με τροπολογία που επίκειται να έλθει στη Βουλή,
έχει δημιουργήσει ποικίλες αντιδράσεις στους γνωστούς μηχανισμούς του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, με τους τουρκόφωνους και ελληνόφωνους επικίνδυνους ή μισθοδοτούμενους συνοδοιπόρους του.
Παραθέτω, μάλιστα και ανακοίνωση Τύπου της παράταξης πολιτών της Κομοτηνής «Σπάρτακος», που αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Ο κόσμος της Θράκης παρακολουθεί αμήχανος τις διεργασίες που γίνονται προκειμένου να ΜΗΝ ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τον διορισμό των ιεροδιδάσκαλων – ιμάμηδων. Ο μειονοτικός Τύπος είναι γεμάτος αναφορές σε «αντιρρήσεις» για το θέμα από την πλευρά του Προξενείου και των παρατρεχάμενών του, ενώ στον πλειονοτικό μόνο μερικά μισόλογα και υπονοούμενα γράφτηκαν.
Ποιος ωφελείται σήμερα με την υφιστάμενη κατάσταση; Ποιος θέλει τους θρησκευτικούς λειτουργούς κάτι μεταξύ πρακτόρων και ρουφιάνων; Ποιος τους θέλει δεμένους στο μυστικά κονδύλια της Άγκυρας; Ποιος τους αρνείται το δικαίωμα να αναλαμβάνουν καθήκοντα με διαφανή τρόπο και να αμείβονται από τη δουλειά τους με νόμιμες συμβάσεις; Ποιος τελικά συντηρεί τα παρακρατικά κυκλώματα που όλοι γνωρίζουν και κανείς δεν ονομάζει;
Είναι καιρός να πούμε όλοι την αλήθεια ανοιχτά. Κακώς η Κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει στα μουγκά μία τόσο σημαντική ρύθμιση για το μέλλον της Θράκης και επιτρέπει σε πουλημένους και σε ψηφοθήρες να παίζουν παιχνίδια σε βάρος της ζωής μας. Αν δεν περάσει τώρα η ρύθμιση αυτή, που θα αποδεσμεύσει την μουσουλμανική κοινωνία από το τουρκικό παρακράτος, δεν θα περάσει ποτέ!
Καλούμε κάθε τοπικό Βουλευτή να τοποθετηθεί δημοσίως στο ζήτημα και να πάψουν τα παζάρια και τη διγλωσσία. Ειδικά η ψήφος των Θρακιωτών βουλευτών είναι βαρύνουσας σημασίας και δεν νοείται να μένουν σιωπηλοί ή και να πρωτοστατούν σε τεμενάδες!»
Εκτός από τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, προσθέτω ότι μαζί με τη συνάδελφο Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης και Τομεάρχη Παιδείας και Θρησκευμάτων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταυρούλα Ξουλίδου, Εισηγήτρια του Κινήματος στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια, θα δώσω και την δική μου ηχηρή απάντηση, στην αντίδραση με λύσσα όσων συμπορεύονται με το Τουρκικό Προξενείο.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με επικεφαλής τον Πάνο Καμμένο παλεύουμε και προστατεύουμε τα εθνικά μας συμφέροντα.
Και υπενθυμίζω ότι ο Πάνος Καμμένος ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ έχει πει ότι θα είμαστε η συνεχής σκιά του Τουρκικού Προξενείου. Και αυτό πράττουμε συνεχώς ΟΛΟΙ οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ».

Σχόλια