Gwyneth Paltrow: "Ας είμαστε πιο γενναιόδωροι με την Ελλάδα. Έχει προσφέρει τόσα"

Άλλη μία ψήφο εμπιστοσύνης παίρνει η Ελλάδα από μία star του Hollywood. Η βραβευμένη με Όσκαρ, Gwyneth Paltrow σε συνέντευξή της στο "Πρώτο Θέμα" λέει σε όσους κατηγορούν την Ελλάδα για την κρίση που περνά να είναι πιο γενναιόδωροι μαζί της.
"Η Ελλάδα έχει μια μακρά ιστορία την οποία εμείς ως οικογένεια τιμούμε, μιας και ο άνδρας μου σπούδασε και επομένως γνωρίζει Αρχαία Ελληνικά», είπε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Gwyneth Paltrow σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα: "Πρώτο Θέμα".
Ο σύζυγός της, τραγουδιστής των Coldplay, Chris Martin, έχει σπουδάσει στο University College του Λονδίνου, Ιστορία των Αρχαίων Πολιτισμών και μιλάει μάλιστα πολύ καλά τα Αρχαία Ελληνικά.
"Ο τόπος αυτός έδωσε αξίες και όρισε ιδανικά. Απέναντι σε μια χώρα που πρόσφερε σημαντικά πράγματα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα οφείλουμε να είμαστε περισσότερο γενναιόδωροι", δήλωσε και αποκάλυψε την αγάπη της για τη χώρα μας, αλλά για την ελληνική γλώσσα.
Οι δυο τους αγαπούν τόσο πολύ τον ελληνικό πολιτισμό που πέρσι τον Ιούνιο όταν ήταν να προσλάβουν δάσκαλο για τα παιδιά τους, έθεσαν ως απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα πρέπει να γνωρίζει άριστα και να μιλά ελληνικά. Για τον λόγο αυτό άλλωστε πρόσφεραν και μισθό, ύψους 65.000 ευρώ το χρόνο για δύο ώρες καθημερινής διδασκαλίας.
cosmo.gr
 

Σχόλια

  1. Μάλιστα. Με λίγα λόγια να γίνουμε ακόμη πιο ελληναράδες απ'ότι είμαστε και ει δυνατόν να μας πληρώνουν όλοι οι ξένοι φόρο δημοκρατίας, φόρο γλώσσας, φόρο παιδείας, φόρο πολιτισμού, ίσως ακόμη και φόρο σκέψης. Και να παραμείνουμε έτσι να κοπροσκυλιάζουμε...για πάντα;;

    Συντρόφισσα Gwyneth εσύ και ο άντρας σου μπορεί να έχετε αρχαιοελληνική παιδεία αλλά οι περισσότεροι νεοέλληνες νομίζουν ότι ο Σωκράτης και ο Ισοκράτης είναι το ίδιο πρόσωπο.

    Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων δεν είμαι υπέρμαχος κανενός από τα άδικα μέτρα που μας επέβαλλαν τα τελευταία δυο χρόνια, και στο ιστολόγιό μου δεν έχω πάψει να τους τα σούρω εδώ και 3 μήνες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ασπαστώ το εντελώς άλλο άκρο, την ελληναράδικη greek-history-rules άποψη. Μα είναι δυνατόν να εξευτελίζουμε τόσο την αρχαία μας παράδωση που να την επικαλούμαστε για θέματα χρέους;;

    Αν είχε απομείνει κανένα κόκκαλο των αρχαίων ελλήνων θα έτριζε κάθε φορά που ακούγονταν βλακωδοσοφίες του τύπου "Όταν ανακαλύψατε εσείς το κρέας εμείς είχαμε ήδη χοληστερίνη". Θα έτριζε από την σημερινή βλακεία και τον ξεπεσμό των ελλήνων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.