To κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι επιζήμιο για την Ελλάδα ..

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (Reuters) - Ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι επιζήμιο για την Ελλάδα και τη ζώνη του ευρώ...και έχει συσσωρεύσει ευρύτερη ανησυχία για πιθανή απομείωση των ομολόγων σε άλλα κράτη μέλη της ευρωζώνης, δήλωσε ο Αθανάσιος Ορφανίδης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ σε συνέντευξη του σε εφημερίδα της Κυριακής.
"Ένα πιθανό κούρεμα

του ελληνικού χρέους δεν είναι απαραίτητο και είναι επιβλαβές για την Ελλάδα και για τη ζώνη του ευρώ ως σύνολο. 
Εξακολουθώ να έχω αυτή την άποψη, δήλωσε ο Ορφανίδης, ο οποίος είναι διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.
Οι ηγέτες της Ευρωζώνης στις 26 Οκτωβρίου συμφώνησαν οι ιδιωτικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, θα δεχόταν οικειοθελώς κατά 50 % μείωση του φορτίου του χρέους στην Ελλάδα. Οι πολιτικοί ηγέτες «επέβαλαν» την περικοπή, είπε ο Ορφανίδης .
"Κατά την άποψή μου, η επιβολή κουρέματος του ελληνικού χρέους δεν ήταν ούτε ο πιο αποτελεσματικός ούτε ο πιο αποδοτικός τρόπος για την επίλυση της κυρίαρχης κρίσης στη ζώνη του ευρώ."
«Δυστυχώς, επιδείνωση παρατηρείται στη ζώνη του ευρώ η οποία, πιστεύω, ήταν απόλυτα προβλέψιμη," ανέφερε ο κεντρικός τραπεζίτης.
Ο εξαναγκασμός του ιδιωτικού τομέα να αποδεχθεί απομείωση του ελληνικού χρέους, έχει δημιουργήσει ανησυχία για την πιθανή εξασθένιση των κρατικών ομολόγων των άλλων κρατών μελών της ευρωζώνης, είπε.
"Οι ανησυχίες αυτές έχουν ήδη εγείρει σημαντικά το συνολικό κόστος του δανεισμού στη ζώνη του ευρώ, μια εξέλιξη που πληρώνουμε ακριβά», δήλωσε ο Ορφανίδης.
"Αυτός είναι ο λόγος που ο Πρόεδρος Trichet και οι άλλες κεντρικοί τραπεζίτες είχαν παροτρύνει τις κυβερνήσεις να αποφύγουν τέτοιες κινήσεις”, είπε, αναφερόμενος στον πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Jean-Claude Trichet.

Σχόλια

  1. Τελικά θα μας τρελλάνουν οι "τραπεζίτες" που δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε τι είναι σωστό και τι όχι. Και τι πρέπει να καταλάβουμε εμείς που δεν είμαστε οικονομολόγοι; Σχετικά με το κούρεμα του Ελληνικού χρέους θετική άποψη έχει διατυπωθεί από πολιτικούς και μόνο που είναι και άσχετοι με τα οικονομικά, τουλάχιστον οι δικοί μας, ενώ κατά κανόνα οι τραπεζίτες τάσσονται κατά. Αλλά χρειάζεται κοινός νους και μόνο, νομίζω, για να καταλάβουμε μερικά πράγματα. Αν κάποιοι σας χρώσταγαν χρήματα και ένας από αυτούς σας έλεγε έλα να συμφωνήσουμε ότι σου χρωστάω τα μισά θα το δεχόσαστε; Μάλλον όχι γιατί αυτό θα οδηγούσε σε χιονοστιβάδα τέτοιων αιτημάτων. Γιατί αυτό δεν θα συμβεί με το δήθεν προεραιτικό κούρεμα του Ελληνικού χρέους; Και ένα κούρεμα που δεν τους πιάνει όλους. Π.χ ακούστηκε ότι χρέος προς την Goldman Sachs δεν κουρεύεται. Το ίδιο και για άλλους. Τότε ποιος κουρεύεται; Κάτι δεν πάει καλά στην όλη υπόθεση και δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να το καταλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βρε σαν το καβουκι της χελωνας να γινουμε απ το κουρεμα δεν σωνομαστε με τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.