To Γερμανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο TUI απαιτεί νέα συμβόλαια σε δραχμές !!

Σύμφωνα με την Guardian ...To Γερμανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο TUI απαίτησε από Έλληνες ξενοδόχους, να συμφωνήσουν να επαναδιαπραγματευθούν τις συμβάσεις σε δραχμές.
Αν οι Έλληνες είχαν την ψευδαίσθηση ότι η έξοδος της χώρας τους από την ευρωζώνη είναι ένα αστείο, η άποψη αυτή έχει διαλυθεί από το γερμανικό TUI.

Μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση Γερμανίας και Γαλλίας, που στην ουσία σπάζουν το ταμπού ότι, μια ελληνική αποχώρηση από την ΕΕ είναι πιθανή, η ταξιδιωτική εταιρεία γίγαντας απαίτησε από ξενοδόχους στην Ελλάδα, να συμφωνήσουν να επαναδιαπραγματευθούν τις συμβάσεις σε δραχμές.
Μέσα σε όλη την πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα που περιτριγυρίζει την υπερχρεωμένη χώρα, το φάντασμα της επιστροφής στο παλιό νόμισμα είχε ξαφνικά τεθεί. «Είναι πολύ λυπηρό και πιστεύουμε ότι έχουν πάρει το πιστόλι», είπε η ταξιδιωτική πράκτορας Χριστίνα Τετράδη, η οποία υποσχέθηκε να εγείρει το ζήτημα, στην μεγαλύτερη εμπορική έκθεση του κλάδου, World Travel Market, που ανοίγει στο Λονδίνο τη Δευτέρα.
«Έχω ακούσει ότι η TUI έχει αποστείλει επιστολές με ρήτρα που παραπέμπει σε δραχμές σε ξενοδόχους της Κρήτης, που είναι η μεγαλύτερη αγορά τους. Οι άνθρωποι εκεί είναι πολύ αναστατωμένοι."
Είπε η κα Τετράδη, που προεδρεύει της ένωσης ξενοδόχων σε νησιά του Ιονίου.
"Εμείς δεν κατανοούμε την ενέργεια αυτή και δεν θέλουμε να την πάρουν πίσω», είπε στην Guardian.

Σχόλια