"Εναγκαλισμούς" ονειρεύονται οι Τούρκοι...

Ζaman: "Οι οίκοι αξιολόγησης και το ΔΝΤ, θα μπορούσαν να σπρώξουν πιο κοντά Ελλάδα και Τουρκία..."
Διαβάστε τι γράφει στο σημερινό της φύλλο η Zaman.
Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα βρουν νέο κοινό έδαφος στο οποίο θα συνεργαστούν πολιτικά, αλλά αυτή τη φορά είναι οικονομικοί οι λόγοι που οι δύο βρέθηκαν ο ένας δίπλα στο άλλο. 
Οι διεθνείς οργανισμοί αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας και της Ελλάδας, έχουν ενώσει τους ηγέτες και των δύο από αυτών χωρών στην κριτική τους για αυτούς τους οργανισμούς.
Επιπλέον, η Τουρκία μπορεί είναι ένα καλό παράδειγμα για την Ελλάδα στην αντιμετώπιση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ),...
με το οποίο είχε  μια μακρά ιστορία-εμπλοκή πριν απαλλαγούν απ αυτό, χάρη στην ισχυρό και σταθερό οικονομικό ρυθμό ανάπτυξης.

Οι χειρονομίες  και τα σημάδια καλής πίστης, που προέρχονται από τις δύο πλευρές σε όλα τα επίπεδα δείχνουν ότι η Ελλάδα και η Τουρκία εισέρχονται σε μια νέα εποχή στενών σχέσεων. 
Η οικονομική και πολιτική ατμόσφαιρα δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τη συνεργασία αυτή.
Η Ελλάδα περνάει τη μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική και οικονομική δυσπραγία της ιστορίας της. 
Η Τουρκία, από την άλλη πλευρά, άφησε τη φάση αυτή πίσω από το 2001 με την ταχεία οικονομική ανάκαμψη της. Σήμερα, με ρυθμό ανάπτυξης 8,9 % για το 2010, και 11 % ανάπτυξη για το πρώτο τρίμηνο του 2011, η οικονομία της Τουρκίας είναι μια από τις αποτελεσματικότερες οικονομίες στον κόσμο.
Έτσι, οι δύο χώρες έχουν μεγάλη εμπειρία, από δύσκολες πολιτικές και οικονομικές στιγμές, να μοιρασθούν  μεταξύ τους. 
Αυτό μόνο πιο κοντά, μπορεί να φέρει τις δύο χώρες . 
Τελικά, όπως λέει και μια διάσημη Δανέζικη  παροιμία, "Κανείς δεν είναι αρκετά πλούσιος για να ζει χωρίς έναν γείτονα."

Σχόλια

  1. Οδηγίες για να μήν είναι επώδυνη, η εμπειρία.
    http://www.pare-dose.net/?p=2905

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.