Η Ελλάδα των Ελλήνων, έχει γίνει η Ελλάδα των ξένων συμβούλων..

Η καραμέλα-λέξη που ακούγεται τους 20 μήνες διακυβέρνησης, από επίσημα χείλη της κυβέρνησης, σχεδόν σε όλους τους τομείς και δραστηριότητες είναι :
"Σύμβουλοι, εμπειρογνώμονες, παροχή συμβουλών, το ελληνικό δημόσιο δεν έχει capacity, τροικανοί..."
Ξένοι παντού...
Δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχει τίποτα, η χώρα δοικείται από ξένους συμβούλους και εκπροσώπους της τρόικας.
Ας δούμε όμως μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα.
9/6/2010
Να σας θυμίσουμε τι είχε  δηλώσει ο υφυπουργός κ. Σαχινίδης για την Ernst & Young :
Κανένα μυστήριο κύριε Πρόεδρε, δεν καλύπτει τη σύναψη της εν λόγω συμφωνίας. Το Υπουργείο Οικονομικών στις 2 Ιουλίου του 2010 πραγματικά σύναψε μια σύμβαση ανάθεσης υπηρεσιών με τις εταιρείες Deloitte & Touche, Ernst and Young, Grand Thornton, KPMG και PriceWaterhouse Coopers και τον ΣΟΛ.
"Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή συμβουλών για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων σε επιλεγμένους φορείς της Κεντρικής και της Γενικής Κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, κύριε Πρόεδρε, οι εργασίες που προβλέπονται στο πλαίσιο της σύμβασης είναι η συνοπτική διάγνωση της υφιστάμενης κατάστασης δαπανών, η προκαταρκτική έρευνα ελέγχων, η συνδρομή στη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων σε φορείς της Κεντρικής και Γενικής Κυβέρνησης και η παροχή σχετικών συμβουλών και υποδείξεων για τον βέλτιστο έλεγχο των δαπανών και τις δυνατότητες μείωσή τους. Ο ρόλος των εταιρειών αυτών –το τονίζω και αναφέρεται με σαφήνεια στη Σύμβαση- είναι, κύριε Πρόεδρε, συμβουλευτικός."
Δείτε και το σχετικό video

1/5/2011
Λοβέρδος : Για κάποιο χρονικό διάστημα πρέπει να ζητηθεί από την UEFA να επιτρέψει τη συμμετοχή ξένων διαιτητών στους ελληνικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες...
18/5/2011
Το υπουργείο οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την επιλογή συμβούλων, για την προώθηση του προγράμματος δράσης αναδιαρθρώσεων, αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας.

Τι προκύπτει από την ανακοίνωση... Οι Big4 είναι ΕΔΩ και είναι πάλι στο “κόλπο”..

Η Ernst & Young αναλαμβάνει σύμβουλος μαζί με άλλους την Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι ΑΕ, η PWC χρηματοοικονομικός σύμβουλος για το Δημόσιο για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η KMPG ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος για την πώληση ΕΑΣ ( Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα)

3 Ιουν.201
Γ.Α.Π: Το Eλληνικό δημόσιο δεν έχει CAPACITY !! 

"Επεσήμανα επίσης στο  Ζαν – Κλωντ το γεγονός ότι, ένα  από τα μείζονα ζητήματα, με τα οποία  βρεθήκαμε αντιμέτωποι κατά την  εφαρμογή του προγράμματός μας, αφορούσε στη δυνατότητα υλοποίησης τέτοιων  βαθέων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων από τις δημόσιες υπηρεσίες μας.  Εξ ου και του ζήτησα, όπως εξάλλου έχω ήδη ζητήσει από κάποια κράτη-μέλη και πρόκειται να ζητήσω από όλους τους εταίρους μας στην Ε.Ε., όπως και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να συναφθούν διμερείς συμφωνίες και συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να ενισχύσουμε τις δυνατότητες των δημοσίων υπηρεσιών, είτε αφορούν ιδιωτικοποιήσεις, είτε υγεία, παιδεία, ή ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με στόχο να διευκολυνθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, να περιοριστεί η γραφειοκρατία και να αναμορφωθεί, αλλά και να στηριχθεί η τουριστική μας βιομηχανία"
30/6/2011
Εφαρμοστικός:
Στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου παρίστανται ως παρατηρητές, χωρίς δικαίωμα ψήφου, δύο (2) εκπρόσωποι που προτείνονται από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι εκπρόσωποι ενημερώνονται πλήρως επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και μπορούν να ζητούν εγγράφως, από το Διοικητικό Συμβούλιο, περαιτέρω πληροφορίες επί θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία του Ταμείου.
Ενώ λοιπόν οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, θα  υποδεικνύουν Τρία (3) από τα επτά (7) μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων.
Τι κάνουν αυτοί, δείτε:
Όπως είπαμε τα 3 από τα 7 μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων το οποίο αποκλειστικά εισηγείται την αξιοποίηση κάθε περιουσιακού στοιχείου, τοποθετούνται κατόπιν υποδείξεως των Παρατηρητών, είναι δηλαδή υπάλληλοι της Τρόικα.
Θα πουλάμε δηλαδή εκεί ακριβώς που μας λέει η τρόικα σε όποια τιμή μας προτείνει η τρόικα.

30/6/2011
Μαύρες σημαίες έχουν σκοπό να ανεβάσουν τα πανεπιστήμια σε ολόκληρη τη χώρα με αφορμή το νομοσχέδιο για την Παιδεία της κυρίας Διαμαντοπούλου. Σημειώστε: την εξέλιξη των καθηγητών θα την κρίνουν συνάδελφοί τους από ΞΕΝΑ πανεπιστήμια. Μιλάμε για χοντρό γέλιο....

Σχόλια