Πρωτοποριακή και καινοτόμα αντιγραφή, η διακήρυξη της Ντόρας


12 Νοεμβρίου 2009
Η Ντόρα στο πλαίσιο των διεργασιών για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Ν.Δ, παρουσίασε το  Πλαίσιο αρχών για μια δυνατή Νέα Δημοκρατία - Για μια δυνατή Ελλάδα Πρωταρχική μας αξία είναι η ελευθερία και ευημερία της πατρίδας μας .
21 Νοεμβρίου 2010
Η Ντόρα ιδρύει το νέο της κόμμα ΔΗ.ΣΥ και παρουσιάζει την "νέα" διακήρυξή της 
Με μια προσεκτική ματιά, ανάγνωση και σύγκριση των πιο πάνω δείτε τι προκύπτει:
- Η  διακήρυξη του "νέου" κόμματος, μόνο νέα δεν είναι..
- Πρόκειται για μια "καινοτόμα και πρωτοποριακή" αντιγραφή του περυσινού πλαισίου αρχών.
 - Το μόνο που έχει αλλάξει είναι η διαγραφή της λέξης Ν.Δ και η σειρά των προτάσεων...
 - Τόσο το πλαίσιο αρχών όσο και η διακήρυξη, αποτελούν με την σειρά τους κομμάτι και αντιγραφή του προγράμματος την Ν.Δ.
 - Τι το καινούργιο λοιπόν μας έφερε η Ντόρα με το "νέο" της κόμμα; Σε τι διαφοροποιείται, από εαυτό της ένα χρόνο πριν και από την Ν.Δ
Διαβάστε πιο κάτω χαρακτηριστικά αποσπάσματα των δυο κειμένων.
Με μπλε το περυσινό πλαίσιο αρχών και με πορτοκαλί η διακήρυξη του ΔΗ.ΣΥ.
Πρωταρχική μας αξία είναι η ελευθερία και ευημερία της πατρίδας μας
Πρωταρχική αξία η ελευθερία.

Θα πολεμήσουμε τη διαφθορά, την αδιαφάνεια και τις πελατειακές σχέσεις. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε η Νέα Δημοκρατία να ανακτήσει το ηθικό της πλεονέκτημα.  Θα αγωνιστούμε να τερματιστούν τα νοσηρά φαινόμενα που υποβαθμίζουν την ποιότητα της δημοκρατίας μας και υποσκάπτουν τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας.....Πιστεύουμε ότι η απόλυτη διαφάνεια είναι προϋπόθεση της παραγωγικότητας, της αποτελεσματικότητας και του υγιούς ανταγωνισμού. Επιδιώκουμε τη θέσπιση σύγχρονων διαδικασιών δημοσίου ελέγχου και κοινωνικής συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων. Δεσμευόμαστε να καθιερώσουμε την ονομαστικοποίηση και δημοσιοποίηση όλων των εσόδων και εξόδων των πολιτικών κομμάτων, τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των βουλευτών, των πολιτευτών, των στελεχών και των εκπροσώπων μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. .....
Δίνουμε τη μάχη εναντίον της διαφθοράς, της αδιαφάνειας και των πελατειακών σχέσεων και εξαρτήσεων. Πρόκειται για νοσηρά φαινόμενα που υποσκάπτουν τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Είμαστε ήδη σε διαρκή ρήξη με τα οργανωμένα συμφέροντα που κρατούν τη χώρα μας καθηλωμένη και στάσιμη. Δεσμευόμαστε να αναμετρηθούμε με τη διαφθορά, όχι στο πεδίο της συνθηματολογίας και της ακατάσχετης «ηθικολογίας», αλλά στο πεδίο της πραγματικής πολιτικής, πλήττοντας καίρια την «πρώτη ύλη» της, που είναι η αδιαφάνεια, η γραφειοκρατία και η κρατικοδίαιτη ανάπτυξη. Πιστεύουμε ότι   η απόλυτη διαφάνεια είναι προϋπόθεση της παραγωγικότητας, της αποτελεσματικότητας και του υγιούς ανταγωνισμού.Επιδιώκουμε τη θέσπιση σύγχρονων διαδικασιών δημοσίου ελέγχου και κοινωνικής συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων. Πιστεύουμε στην ουσιαστική ονομαστικοποίηση και δημοσιοποίηση όλων των εσόδων και εξόδων των πολιτικών κομμάτων και στον πραγματικό έλεγχο και τη λογοδοσία σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία των βουλευτών, των κυβερνητικών στελεχών και των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης.


Πιστεύουμε ότι πρέπει επιτέλους να σπάσει ο φαύλος κύκλος των ελλειμμάτων και να πάψει η χώρα μας να επιβιώνει με δανεικά. Μια καταχρεωμένη χώρα δεν είναι πραγματικά ελεύθερη. Είμαστε υπόδουλοι στα δάνεια, τα χρέη και τα ελλείμματα. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα, οι Έλληνες πρέπει να ξαναβρούμε την ελευθερία μας. Να σταματήσει το δημόσιο χρέος να απορροφά πολύτιμους πόρους από την παιδεία, την υγεία, την ανάπτυξη, την κοινωνική αλληλεγγύη.
Πιστεύουμε ότι πρέπει επιτέλους να σπάσει ο φαύλος κύκλος των ελλειμμάτων και να πάψει η χώρα μας να επιβιώνει με δανεικά. Μια καταχρεωμένη χώρα δεν είναι πραγματικά ελεύθερη. Είμαστε υπόδουλοι στα δάνεια, τους δανειστές, τα χρέη και τα ελλείμματα. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα, οι Έλληνες, πρέπει να ξαναβρούμε την ουσιαστική ελευθερία μας. Να σταματήσει το δημόσιο χρέος να απορροφά πολύτιμους πόρους από την Παιδεία, την Υγεία, την ανάπτυξη, την κοινωνική αλληλεγγύη. 

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η προστασία του περιβάλλοντος μπορεί όχι μόνο να συμβαδίσει, αλλά και να ενισχύσει την ανάπτυξη. Η ελληνική φύση είναι μια πηγή ζωής και πλούτου την οποία δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί. Υπάρχουν σύγχρονοι, βιώσιμοι και φιλικοί τρόποι για να γίνει αυτό. Εμείς θέλουμε μια Ελλάδα που προστατεύει το φυσικό της πλούτο και πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια προσπάθεια ενάντια στην κλιματική αλλαγή....
Η προστασία του περιβάλλοντος είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της πατρίδας μας. Η ελληνική φύση, αλλά και η αισθητική του δομημένου περιβάλλοντος, είναι πηγές ζωής και πλούτου που δεν θα επιτρέψουμε να χαθούν. Υπάρχουν σύγχρονοι, βιώσιμοι και φιλικοί τρόποι για να γίνει αυτό, έτσι ώστε όχι μόνο να επιτρέπεται αλλά και να ενισχύεται η ανάπτυξη. Εμείς θέλουμε μια Ελλάδα που να προστατεύει τον φυσικό της πλούτο και να πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια προσπάθεια εναντίον της κλιματικής αλλαγής....

 Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς ασφάλεια. Χωρίς ασφάλεια της ζωής σου, της οικογένειάς σου, της περιουσίας σου είσαι δούλος του φόβου και της βίας. Των πιο ισχυρών, των πιο αδίστακτων, των πιο φανατικών. Κάθε πολίτης έχει δικαίωνα να αισθάνεται ασφαλής στο σπίτι του, στη γειτονιά του, στην εργασία του. Προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση της αστυνόμευσης για την αποτελεσματικότερη πρόληψη του κοινού εγκλήματος, η αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας της αστυνομίας, η ανάπτυξη μηχανισμών αντιμετώπισης του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και αποφασιστική δράση για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας. Με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Αλλά με καμία ανοχή σε όσους παραβαίνουν το νόμο. Σε όλη την Ελλάδα εγγυόμαστε την ελευθερία της άποψης. Σε όλη την Ελλάδα πρέπει να προστατεύεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η δημόσια περιουσία. Σε όλη την Ελλάδα πρέπει να τηρούνται οι νόμοι.
Η ελευθερία, η ασφάλεια και η δικαιοσύνη είναι έννοιες αδιαίρετες. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη χωρίς ελευθερία. Δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς ασφάλεια. Δεν υπάρχει ασφάλεια χωρίς δικαιοσύνη. Χωρίς ασφάλεια της ζωής σου, της οικογένειάς σου, της περιουσίας σου, είσαι δέσμιος του φόβου και της βίας. Των πιο ισχυρών, των πιο αδίστακτων, των πιο φανατικών.
Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να αισθάνεται ασφαλής στο σπίτι του, στη γειτονιά του, στην εργασία του.
Σε όλη την Ελλάδα εγγυόμαστε την ελευθερία της άποψης.
Σε όλη την Ελλάδα πρέπει να προστατεύεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η δημόσια περιουσία. Σε όλη την Ελλάδα πρέπει να τηρούνται οι νόμοι. Γι' αυτό και δέσμευσή μας είναι ο απόλυτος σεβασμός της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και η αποτελεσματικότερη και ταχύτερη απονομή της.

 Πιστεύουμε στις αστείρευτες ικανότητες της νέας γενιάς. Των νέων που εκπαιδεύονται σωστά και παράγουν νέες ιδέες, καινοτομία, πρωτοβουλίες, και τελικά πλούτο και θέσεις εργασίας. Πιστεύουμε σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που θα παρέχει σε κάθε παιδί τα εφόδια για να πετύχει το καλύτερο που μπορεί. Υποστηρίζουμε τη διαρκή ποιοτική αξιολόγηση παντού και για όλους. Υποστηρίζουμε τον ανταγωνισμό και το δικαίωμα κάθε γονιού να επιλέγει το καλύτερο για τα παιδιά του. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε αναχρονιστική ιδεοληψία, που κρατά την Παιδεία στη χώρα μας δέσμια της υποβάθμισης και των χαμηλών προσδοκιών. Θέλουμε η Ελλάδα να πάψει να «διώχνει» τα παιδιά της και να αντιμετωπίζει τη νέα γενιά με κλειστές πόρτες. Θέλουμε το μέλλον των νέων ανθρώπων να πάψει να εξαρτάται από τις πελατειακές σχέσεις. Θέλουμε να δώσουμε σε κάθε νέο άνθρωπο τις ευκαιρίες να εργαστεί, να δημιουργήσει και να προοδεύσει. Είμαστε υπέρ της κατάργησης του μύθου του ασύλου. Το υποτιθέμενο άσυλο είναι ένας αναχρονιστικός θεσμός που συντηρεί τον πολιτικό χουλιγκανισμό οργανωμένων μειοψηφιών. Είμαστε υπέρ της κατάργησης του κρατικού μονοπωλίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είμαστε υπέρ της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των εκπαιδευτικών μονάδων και της ανεξαρτητοποίησής τους από τον κρατικό κεντρικό σχεδιασμό.  Η αντίληψη των σοσιαλιστών περί γενικής αύξησης των δαπανών για την παιδεία, χωρίς αξιολόγηση ως προς το αποτέλεσμα, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Υποστηρίζουμε τη σύνδεση της χρηματοδότησης με το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα κάθε μονάδας. 
Χρειαζόμαστε Παιδεία σύγχρονη και ανταγωνιστική. Πιστεύουμε στις ικανότητες της νέας γενιάς. Των νέων που εκπαιδεύονται σωστά και παράγουν νέες ιδέες, καινοτομία, πρωτοβουλίες. Ο πολυτιμότερος πλουτοπαραγωγικός πόρος της Ελλάδας είναι οι Έλληνες.
Η Ελλάδα διαθέτει ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που εργάζεται σκληρά, χωρίς όμως ανάλογο αποτέλεσμα. Έτσι, όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, με γνώσεις και ικανότητες, αναζητούν μια καλύτερη τύχη μακριά από την πατρίδα μας. Πρέπει επειγόντως να αναστρέψουμε την καταστροφική αυτή τάση. Η πατρίδα μας δεν θα έχει μέλλον αν δεν σπάσουμε τις συντεχνιακές και γραφειοκρατικές δομές που διώχνουν τα νέα παιδιά από την Ελλάδα και αν δεν βρούμε τον τρόπο να αρχίσουμε να τα φέρνουμε πίσω. Πιστεύουμε σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα, στο οποίο να υπάρχει διαρκής αξιολόγηση, παντού και για όλους. Υποστηρίζουμε το δικαίωμα κάθε γονιού να επιλέγει το καλύτερο για τα παιδιά του. Θέλουμε το μέλλον των νέων ανθρώπων να πάψει να εξαρτάται από τις πελατειακές σχέσεις. Θέλουμε να δώσουμε σε κάθε νέο άνθρωπο τις ευκαιρίες να εργαστεί, να δημιουργήσει και να προοδεύσει.

 

Σχόλια