Αεροσκάφη stealth B-2A της USAF βομβάρδισαν στόχους αποθήκευσης πυρομαχικών των Χούθι στην Υεμένη


Για πρώτη φορά στην ιστορία, η πέταξαν βομβαρδιστικά stealth B-2A Spirit της USAF από το Γκουάμ στην Ερυθρά Θάλασσα & τον κόλπο του Άντεν, για να βομβαρδίσουν προστατευμένους υπόγειους χώρους αποθήκευσης όπλων και πυρομαχικών, των τρομοκρατών Χούτι του ισλαμικού καθεστώτος του Ιράν στην Υεμένη. 

Αυτή η κίνηση είναι μια προειδοποίηση στο Ιρανικό καθεστώς & το IRGC. 

Βίντεο από Staff Sgt. Whitney Erhart/Εθνοφρουρά της Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Ακολουθεί το επίσημο δελτίο τύπου του US CENTCOM... 

Οι δυνάμεις της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM) πραγματοποίησαν πολλαπλές αεροπορικές επιδρομές ακριβείας σε πολυάριθμες εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων των Χούτι, που υποστηρίζονται από το Ιράν εντός ελεγχόμενων από τους Χούτι περιοχές της Υεμένης που περιείχαν διάφορα προηγμένα συμβατικά όπλα που χρησιμοποιούνται για να στοχεύουν αμερικανικά και διεθνή στρατιωτικά και πολιτικά σκάφη που πλέουν διεθνή ύδατα σε όλη την Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν. Αυτές οι ενέργειες έγιναν για να υποβαθμίσουν την ικανότητα των Χούτι να συνεχίσουν τις απερίσκεπτες και παράνομες επιθέσεις τους στη διεθνή εμπορική ναυτιλία και στο προσωπικό και πλοία των ΗΠΑ, του συνασπισμού και του εμπορίου στην Ερυθρά Θάλασσα, στο στενό Bab Al-Mandeb και στον Κόλπο του Άντεν, και υποβαθμίζουν την ικανότητά τους να απειλούν τους περιφερειακούς εταίρους. 
Οι δυνάμεις της CENTCOM στόχευσαν ενισχυμένες υπόγειες εγκαταστάσεις των Χούτι που στεγάζουν πυραύλους, εξαρτήματα όπλων και άλλα πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται για να στοχεύουν στρατιωτικά και πολιτικά σκάφη σε όλη την περιοχή. 
 Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των βομβαρδιστικών stealth μεγάλης εμβέλειας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ήταν μέρος της επιχείρησης. Η χρήση του βομβαρδιστικού B-2 καταδεικνύει τις παγκόσμιες δυνατότητες των ΗΠΑ για την επίτευξη αυτών των στόχων, όταν είναι απαραίτητο, οποτεδήποτε, οπουδήποτε. 
Οι εκτιμήσεις μας για τις ζημιές στη μάχη βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν αναφέρουν απώλειες αμάχων. Θα παρέχουμε ενημερώσεις καθώς επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες.

Σχόλια