Η Ουκρανία ανέπτυξε καινοτόμο drone για να αναχαιτίζει καμικάζι drones της Ρωσίας



Οι κατασκευαστές του λένε ότι  το καινοτόμο νέο drone, μπορεί να πετάξει ταχύτερα από 100 mph και σε υψόμετρα κοντά στα 10.000 πόδια

Το FPV drone «Sting» θα αναχαιτίζει τα Shahed-136 για να προστατεύσει τις ουκρανικές πόλεις από ρωσικά μπαράζ

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος είναι ικανό να αναχαιτίσει τα ρωσικά drones καμικάζι (του Ιράν), αναφέρει η The Telegraph .

Το νέο όπλο σχεδιάσθηκε για να καταδιώξει και να αναχαιτίσει τα Shahed-136, αντί για τα συμβατικά πυρομαχικά αεράμυνας για την προστασία των ουκρανικών πόλεων από ρωσικά μπαράζ.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που δημοσιοποιούνται φωτογραφία και λεπτομέρειες του διαβαθμισμένου «Sting» (FPV) Shahed-hunter.

Οι σχεδιαστές του, ο όμιλος Wild Hornets, λένε ότι η τελευταία τους καινοτομία θα μπορεί να πετάει ταχύτερα από 100 mph και σε υψόμετρα κοντά στα 10.000 πόδια.

Το Sting είναι ένα κλασικό quad-copter με έναν μεγάλο θόλο που προεξέχει προς τα πάνω από το κέντρο του, όπου είναι τοποθετημένη η εκρηκτική κεφαλή και η κάμερα.

Θα πιλοτάρεται από το έδαφος χρησιμοποιώντας γυαλιά VR που επιτρέπουν στον χειριστή να βλέπει ακριβώς πού πετάει.

Μια μελλοντική ανάπτυξη θα έχει ένα σύστημα στόχευσης τεχνητής νοημοσύνης που θα επιτρέπει στον πιλότο να κλειδώνει σε εχθρικούς στόχους.

Παρόμοια drones έχουν χρησιμοποιηθεί για την αναχαίτιση ρωσικών drones επιτήρησης που πετούν ψηλά και αργά πάνω από το πεδίο της μάχης συλλέγοντας πληροφορίες για μονάδες πυροβολικού και πυραύλων.

Βίντεο που δείχνουν ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη να πέφτουν με ρωσικά drones Orlan και Zala κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αυξημένη συχνότητα καθώς οι δυνάμεις του Κιέβου στρέφονται σε UAV για να καταρρίψουν συστήματα επιτήρησης.

Αλλά το Sting θα είναι το πρώτο drone που έχει αναπτυχθεί ειδικά για να στοχεύει τα ιρανικά σχεδιασμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed που χρησιμοποιούνται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο όγκος των επιθέσεων αποτελεί πρόκληση για την Ουκρανία

Η Ρωσία παράγει πάνω από 6.000 drones τύπου Shahed σε εργοστάσιο στην Yelabuga, στην περιοχή του νοτιοανατολικού Ταταρστάν, ετησίως.

Οι δυνάμεις της εξαπολύουν μεταξύ 30 και 80 από τα περιπλανώμενα πυρομαχικά προς την κατεύθυνση των ουκρανικών πόλεων κάθε μέρα.

Ο όγκος των επιθέσεων έχει αποδειχθεί πρόκληση για τις μονάδες αεράμυνας της Ουκρανίας, οι οποίες εξαντλούνται με δαπανηρούς, δυτικούς πυραύλους εδάφους-αέρος .

«Το μέσο κόστος του είναι δεκάδες φορές χαμηλότερο από αυτό του drone Shahed», είπε μια πηγή Wild Hornet για το drone Sting.

Ελπίζεται ότι χρησιμοποιώντας τα νέα αυτά drones χαμηλού κόστους για την καταστροφή των εισερχόμενων drones Shahed, η Ουκρανία θα μπορέσει να διατηρήσει το απόθεμά της σε πυραύλους αεράμυνας για αυτό που έχει εξελιχθεί σε πόλεμο φθοράς μεγάλου βεληνεκούς με τη Ρωσία .


Σχόλια