Τον Σεπτέμβριο χρησιμοποιήθηκαν 1.300 ρωσικά drones κατά της Ουκρανίας


Η Ουκρανία υφίσταται περισσότερες αεροπορικές επιθέσεις από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι από ποτέ. Υπάρχουν φόβοι για ιρανική υποστήριξη με χιλιάδες περισσότερα drones να παρέχονται στη Μόσχα.

Τον Σεπτέμβριο χρησιμοποιήθηκαν 1.300 drones κατά της Ουκρανίας, αύξηση κατά 550 από τον Αύγουστο και περισσότερα από κάθε άλλο μήνα από την εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022.

Το ιρανικό Shahed-136 είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα drones της Ρωσίας και η εξέλιξή του δείχνει συνδεσιμότητα 4G και τεχνολογία anti-radar για να εξαπατήσει τις ουκρανικές αεροπορικές άμυνες.

Γνωστό για τον χαρακτηριστικό ήχο και την ικανότητά του να προκαλεί βαριές ζημιές σε στόχους, το Shahed των 20.000 δολαρίων (£15.000) αναγκάζει την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει μερικούς από τους πολύτιμους πυραύλους αεράμυνας εκατομμυρίων δολαρίων για να προστατευτεί.

Οι Ουκρανοί έχουν επίσης καταφύγει στη χρήση πολυβόλων, μαχητικών MiG-29 , πυραύλων αέρος-αέρος R-73 και ελικοπτέρων για να αναχαιτίσουν τα ρωσικά drones.

Ωστόσο, η Ρωσία φέρεται να επιδιώκει να ανοίξει ένα εργοστάσιο στο Ταταρστάν, 500 μίλια ανατολικά της Μόσχας, για να παραγωγή έως και 6.000 drones Shahed μέχρι το καλοκαίρι του 2025.


Άλλες απειλές περιλαμβάνουν το προηγμένο ρωσικό stealth drone Sukhoi S-70, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε σε μια προσπάθεια να βομβαρδίσει την πολιορκημένη πόλη Chasiv Yar.

Πιστεύεται ότι η Μόσχα διαθέτει τρία drones αυτού του τύπου, δύο πρωτότυπα και ένα μοντέλο παραγωγής. 

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, το υποηχητικό S-70 είναι γνωστό ότι πετά με το Su-57 ως συνοδεία.

Αναφέρθηκε ότι ένα από τα S-70 έπρεπε να καταστραφεί από ρωσικό αεροσκάφος αφού δεν κατάφερε να φτάσει στο στόχο του λόγω δυσλειτουργίας.

Υπάρχουν εικασίες ότι η Μόσχα κατέστρεψε το Sukhoi κοντά στην Konstantynivka στο Ντόνετσκ για να αποτρέψει τα συντρίμμια του να πέσουν στα χέρια των Ουκρανών

forcesnews.com


Σχόλια