Έξι τουρκικές εταιρείες στην λίστα των 100 μεγαλύτερων αμυντικών βιομηχανιών

Τα δεδομένα για τη λίστα των κορυφαίων 100 εταιριών αμυντικού υλικού προέρχονται από πληροφορίες του Defense News , που ζητήθηκαν από εταιρείες, από αναφορές κερδών εταιρειών, από αναλυτές και από έρευνα του Defense News, του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών και των δεικτών SPADE. 

Το Defense News επικοινώνησε με τις εταιρείες και τους ζητήθηκε να συμπληρώσουν μια έρευνα, που αναφέρει τα συνολικά ετήσια έσοδα τους που προέρχονται από την άμυνα, τις πληροφορίες, την εσωτερική ασφάλεια και άλλες συμβάσεις εθνικής άμυνας. 

Οι μετατροπές νομισμάτων για εταιρείες εκτός ΗΠΑ, υπολογίστηκαν χρησιμοποιώντας τις μέσες τιμές μετατροπής της αγοράς κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους κάθε εταιρείας για να μετριαστούν οι επιπτώσεις των συναλλαγματικών διακυμάνσεων. 

Οι προσαρμογές της εταιρείας που έγιναν στα έσοδα από την άμυνα του 2022 κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους δεν αντικατοπτρίζονται εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά. 



Αξίζει να σημειωθεί ότι στην λίστα δεν υπάρχει ελληνική εταιρεία, ενώ η τουρκία εκπροσωπείται με 6 εταιρείες, με 1η στην κατάταξη (42 στην λίστα) την Aselsan με τζίρο 2,9 δισ. $.
Ο συνολικός τζίρος των τουρκικών εταιρειών ξεπερνά τα 9 δισ. $.

 Υποσημειώσεις 

Τα στοιχεία των εσόδων στον τομέα της άμυνας περιλαμβάνουν πωλήσεις προς τα Υπουργεία Άμυνας και Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, την κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ και πωλήσεις άμυνας σε διεθνείς πελάτες. Τα στοιχεία των εσόδων από αμυντικό εξοπλισμό αποτελούνται από έσοδα από 4 επιχειρηματικούς τομείς (εναέρια συστήματα, θαλάσσια συστήματα, συστήματα μάχης και τεχνολογίες). Εξαιρούνται τα έσοδα από τον τομέα της αεροδιαστημικής που αφορούν σε εμπορικά αεροσκάφη & τεχνολογίες

Τα έσοδα από την άμυνα του οικονομικού έτους 2022 επαναδιατυπώνονται για λόγους συνέπειας, ώστε να αντικατοπτρίζεται η εξέλιξη των εσόδων της εταιρείας στον τομέα της άμυνας. 

Σχόλια